לחמניות באן ביתיות במרקם של ענן

Posted on
לחמניות באן

לחמניות באן מאודות שאפשר להכין בתוך סלסלת במבוק שמיועדת לאידוי ואפשר גם להניח מעל סיר עם מים רותחים ומעליו רשת צפופה (כמו סיר של קוסקוס) ולכסות עם מכסה כדי שהבצק יאפה בזכות האדים שכלואים בפנים.

והכי טעים? למלא את הלחמניות בתבשיל בשר מפורק. מתקבל עונג שאין כדוגמתו.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.

לחמניות באן

מצרכים:
3 כוסות (490 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1 כוס (240 מ”ל) מים פושרים
2 כפות שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח

אופן הכנה:
– שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק במשך 8 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
– חותכים מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק, ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוע בצק. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
– בינתיים מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם.
– מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק. חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
– מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.

זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור לחמניות באן במילוי בשר מפורק
זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור לחמניות באן במילוי בשר מפורק

שדרוג
– אם רוצים שומשום שחור מעל פשוט מרטיבים ממש מעט עם האצבע את המעטה העליון של הלחמניות לפני האידוי ומפזרים שומשום.

8 תגובות

  1. טל says:

    היי רחלי,
    כתבת: ״חותכים מרובעים מנייר אפייה ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוי בצק״. זה לא טעות?

  2. בר says:

    היי, האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר- ללא גלוטן?

  3. פנינה says:

    נראה מעולה
    אני רוצה להכין ולהקפיא
    האם הפשרה מחוץ למקרר מספיקה או שצריך לחמם שוב בצורה כל שהיא

  4. מירי says:

    במקום קמח לבן מי שרגיש לגלוטן באיזה תחליף אפשר

    תודה

  5. אורי says:

    אשמח לדעת כמה לחמניות ניתן להכין מהמתכון הנ”ל.
    כמו כן, כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות (להכין בשישי לארוחה בשבת?) והאם צריך “להחיות” אותן בצורה כלשהי?
    האם הזמן בסיר רגיל עם רשת אידוי זהה לזמן בכלי אידוי?

    תודה רבה!

  6. דניאל לוי says:

    האם אפשר להגיש ביום למחרת? לשמור בקרור? פריזר?
    לחמם מחדש בטוסטר?

  7. ורד says:

    הי רחלי היקרה, משתמשת הרבה במתכונים המעולים שלך🌺
    שאלה קטנה – ניסיתי והבאנים יצאו לי חומים
    מה עשיתי לא נכון? איך הם יוצאים לבנים?
    תודה

  8. עדי says:

    היי רחלי, הזדמנות להגיד תודה על מתכונים מעולים ובלוג מהמם! האם ניסית לאדות על קוסקוסייר? אין לי סלסלת אידוי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend