לחמניות באן ביתיות במרקם של ענן

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
לחמניות באן

לחמניות באן מאודות שאפשר להכין בתוך סלסלת במבוק שמיועדת לאידוי ואפשר גם להניח מעל סיר עם מים רותחים ומעליו רשת צפופה (כמו סיר של קוסקוס) ולכסות עם מכסה כדי שהבצק יאפה בזכות האדים שכלואים בפנים.

והכי טעים? למלא את הלחמניות בתבשיל בשר מפורק. מתקבל עונג שאין כדוגמתו.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.

לחמניות באן

מצרכים:
3 כוסות (490 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1 כוס (240 מ”ל) מים פושרים
2 כפות שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח

אופן הכנה:
– שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק במשך 8 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
– חותכים מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק, ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוע בצק. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
– בינתיים מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם.
– מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק. חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
– מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.

זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור לחמניות באן במילוי בשר מפורק
זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור לחמניות באן במילוי בשר מפורק

שדרוג
– אם רוצים שומשום שחור מעל פשוט מרטיבים ממש מעט עם האצבע את המעטה העליון של הלחמניות לפני האידוי ומפזרים שומשום.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

2 תגובות

  1. טל says:

    היי רחלי,
    כתבת: ״חותכים מרובעים מנייר אפייה ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוי בצק״. זה לא טעות?

  2. בר says:

    היי, האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר- ללא גלוטן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend