לחמניות באן ביתיות במרקם של ענן

Posted on
לחמניות באן

לחמניות באן מאודות שאפשר להכין בתוך סלסלת במבוק שמיועדת לאידוי ואפשר גם להניח מעל סיר עם מים רותחים ומעליו רשת צפופה (כמו סיר של קוסקוס) ולכסות עם מכסה כדי שהבצק יאפה בזכות האדים שכלואים בפנים.

והכי טעים? למלא את הלחמניות בתבשיל בשר מפורק. מתקבל עונג שאין כדוגמתו.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.

לחמניות באן

מצרכים:
3 כוסות (490 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1 כוס (240 מ”ל) מים פושרים
2 כפות שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח

אופן הכנה:
– שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק במשך 8 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
– חותכים מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק, ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוע בצק. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
– בינתיים מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם.
– מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק. חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
– מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.

זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור לחמניות באן במילוי בשר מפורק
זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור לחמניות באן במילוי בשר מפורק

שדרוג
– אם רוצים שומשום שחור מעל פשוט מרטיבים ממש מעט עם האצבע את המעטה העליון של הלחמניות לפני האידוי ומפזרים שומשום.

35 תגובות

  1. טל says:

    היי רחלי,
    כתבת: ״חותכים מרובעים מנייר אפייה ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוי בצק״. זה לא טעות?

  2. בר says:

    היי, האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר- ללא גלוטן?

    1. לא says:

      לא זה הורס תטעם

  3. פנינה says:

    נראה מעולה
    אני רוצה להכין ולהקפיא
    האם הפשרה מחוץ למקרר מספיקה או שצריך לחמם שוב בצורה כל שהיא

    1. קרין says:

      הי רחלי,
      אפשר ללוש בידיים ולא במיקסר?

  4. מירי says:

    במקום קמח לבן מי שרגיש לגלוטן באיזה תחליף אפשר

    תודה

  5. אורי says:

    אשמח לדעת כמה לחמניות ניתן להכין מהמתכון הנ”ל.
    כמו כן, כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות (להכין בשישי לארוחה בשבת?) והאם צריך “להחיות” אותן בצורה כלשהי?
    האם הזמן בסיר רגיל עם רשת אידוי זהה לזמן בכלי אידוי?

    תודה רבה!

    1. אודליה says:

      היי רחלי
      הכנתי את המתכון
      והכפלתי כמויות
      כשהנחתי את הלחמניות בסיר האידוי וכיסיתי אחרי כמה דקות הן נסדקו…🤔🤔🤔
      יש לך רעיון מדוע..?

    2. אלעד says:

      לי יצא משהו כמו 14 לחמניות

      1. חן says:

        תודה.
        קטנות או גדולות?

  6. דניאל לוי says:

    האם אפשר להגיש ביום למחרת? לשמור בקרור? פריזר?
    לחמם מחדש בטוסטר?

    1. עדי says:

      הי, הכנתי לפי המתכון אחד לאחד ובכל זאת אבל הלחמניות יצאו חומות עם מרקם וטעם דומה לג’חנון….יש לך רעיון מה השתבש לי בתהליך?

  7. ורד says:

    הי רחלי היקרה, משתמשת הרבה במתכונים המעולים שלך?
    שאלה קטנה – ניסיתי והבאנים יצאו לי חומים
    מה עשיתי לא נכון? איך הם יוצאים לבנים?
    תודה

    1. הילה רזניק says:

      יכול להיות שזה קרה בגלל אידוי על מים רותחים. כשאידיתי על מים מבעבעים (טמפ’ לא גבוהה מאוד) הן יצאו לבנות

  8. עדי says:

    היי רחלי, הזדמנות להגיד תודה על מתכונים מעולים ובלוג מהמם! האם ניסית לאדות על קוסקוסייר? אין לי סלסלת אידוי

  9. אילנה ת. says:

    ואי מתכון מהמם!! אשמח לדעת גם כן לגבי הקפאה. תודה

  10. שי says:

    יצאו לי סהכ 14 באנים.. הם יצאו קצת דחוסים ולא תפחו בפעם השנייה.. אולי צריך לתת דגש לסדר הדברים ולערבוב הנכון אחד עם השני.. ובנוסף, מסתבר שיש טכניקה כדי לעשות אותם כאלה עגולים, ממליצה להסתכל ביוטיוב 🙂

    חוצמזה יצאו ממש טעים! עכשיו מחכה לתבשיל שיהיה מוכן.
    תודה!

  11. Hagar says:

    האם אפשר להוסיף מחית סלק (מהמתכון של החלה הורודה) על מנת להפוך אותם לורודים? אם כן, מה הכמות ובמקום מה?

  12. הגר says:

    היי רחלי!
    כמה לחמניות יוצאות?
    כמה את ממליצה להכין ל6 אנשים?

  13. אילנה מויאל says:

    האם לאדות עם הנייר ?

  14. נעמי says:

    למה את לא עונה לשאלות ? זה האתר שלך….

  15. חגית says:

    הכנתי את הבאנים – יצאו מעולים. אני רוצה להכין אותם גם עבור חברים שלי שאחד מהם סוכרתי. במה אפשר להחליף את הסוכר במתכון? תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      כל תחליף סוכר לסכרתיים יעבוד פה

    2. אילנית says:

      תודה על המתכון יש לי שאלה למה הלחמניות לא יוצרות לי כל הזמן לבנות יותר בצבע צהבהב
      אני שמה קמח לבן רגיל ממש מוזר הצבע שיוצא להן

  16. שירי says:

    מאוד מאכזב…
    הלכתי בדיוק לפי המתכון
    הבצק דביק מאוד
    הבאנים יצאו חומים ועם טעם מוזר

    1. טלי says:

      הבאנים יצאו חומים כי האש הייתה כנראה גבוהה מידי ולגבי דביקות הבצק, צריך לשים את המים בהדרגה(הכמות של המים לא נכונה במתכון)
      וככה ייצא לך מושלם

  17. מיכל says:

    היי, בדיוק הכנתי אותן יצאו חומות! יכול להיות כי השתמשתי בחומץ תפוחים?????

  18. פרי says:

    היי האם אפשר להקפיא את הבאנים? אם כן, האם לפני האידוי או אחרי?

  19. איציק אלחנתי says:

    רחלי,
    יצא מעולה! לא צחקת עם ה”לחמניית ענן”, ממש ככה.

    יאללה הפועל!!!!!

  20. הללי says:

    באיזה מרקם הבצק צריך להיות?

  21. שילת says:

    היי מה אפשר לשים במקום חומץ?

  22. רינת says:

    היי רחלי, הלחמניות יצאו לבנות ויפות אבל ממש לא במרקם ענן, אלא הרסה יותר דחוס.
    האם יכולה להסביר למה?

    1. רחלי קרוט says:

      עוד קצת תפיחה

  23. g says:

    m

  24. מישהי says:

    אם הכנתי את הבצק, התפחתי אותו.. אפשר להתפיח עוד עד מחר ולעשות מחר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend