מיני עוגות גבינה עם שכבת טראפלס שוקולד והפתעה בתחתית

Posted on

אתם בטח לא תאמינו לי, אבל רק בשנים האחרונות התחלתי לחבב עוגות גבינה. כשהבנתי שיש גם עוגות גבינה שהן לא האווריריות הגבוהות האלה של המאפיות, אותן לא אהבתי במיוחד (אל תגלו, אבל גם אותן אני אוהבת היום).

מאז שגיליתי את העוגות האלה, ואת הרגע הזה שהן מתמוססות בפה, לא יכולתי לעצור את עצמי ובכל שבוע הכנתי עוגת גבינה אחרת. פעם עם שוקולד ופעם עם פירות, פעם כעוגה גדולה ופעם כעוגות מיני קטנות.

מה שכן, את עוגת הגבינה הקרה אני עדיין לא מחבבת במיוחד. סתם שתדעו. למקרה שתרצו לשלוח לי משהו מתוק 🙂

אז רגע לפני שבועות, מה זה רגע – שנייה! הכנתי לכם עוגות גבינה מיני שאפשר להכין ממש עכשיו ולשמור במקרר עד החג. מדובר בעצם ב-3 שכבות שהן השילוש הקדוש.

שכבת חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד קראנצ’ית שנוצרת בזכות חטיפי שיבולת שועל של נייצ’ור וואלי שבשיתוף איתם בניתי את המתכון הזה. מה שמדהים בשימוש בחטיפים האלה, שנוצרת שכבה מיוחדת עם טעמים סופר כיפיים של חמאת בוטנים אמיתית (עדינה), שוקולד מריר וחתיכות קראנצ’יות של עוגיות. רק טוחנים אותן קצת ומניחים בתחתית וכל הטעמים כבר שם.

מיני עוגות גבינה ושוקולד
כל הטעמים (והמרקמים) כבר בפנים. ואגב, מאז שהכרתי את החטיפים האלה הם הפכו לדיירי קבע אצלי כנשנוש קטן בדרך באוטו. רק בגרסה עם השקדים.

באמצע תמצאו שכבת עוגת גבינה רכה ונמסה בפה, כזאת שמכינים בדקה בקערה ובלי מיקסר בכלל.

בסיום האפייה, העוגות האלה מעט צונחות מה שמשאיר לכם (ולי) מקום למלא בשכבת טראפלס שוקולד. ממש כמו קערה קטנה שאתם ממלאים בשוקולד שנמס בפה. או בקיצור – עשיתי לימונדה מהלימון.

אז אם אתם מחובבי השוקולד והגבינה – הקינוח הזה בול בשבילכם.

מיני עוגות גבינה ושוקולד
טוחנים לפירורים קטנים וקראנצ’יים שעוד שנייה יהפכו לתחתית של העוגות

אגב, אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים (היא באמת עדינה פה) יש את החטיפים האלה גם עם קרם שקדים.

מחכה  בקוצר רוח לשמוע איך יצא לכם! מחכה לכם בעמוד האינסטגרם.

מיני עוגות גבינה ושוקולד
זה הגיוני שאכלתי 4 בזמן הצילומים? אמאל’ה, דחוף סלט חסה בחודש הקרוב!

מיני עוגות גבינה עם שכבת טראפלס שוקולד והפתעה בתחתית

מצרכים:
10 חטיפי שיבולת שועל Nut Cream Nature Valley
50 גרם חמאה, מומסת

לעוגות:
220 גרם (1 קופסה) גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפרטורת החדר
50 גרם (3 כפות) כפות סוכר לבן
1 ביצה L
1 כף גדושה קמח לבן או קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית או שקית סוכר וניל

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:
– במעבד מזון שמים 8 חטיפי שיבולת שועל ומרסקים עד שנוצרים פירורים קטנים. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
– מניחים מנז’טים בתוך תבנית שקעים ומניחים כף מהפירורים. מהדקים היטב לתחתית לשכבה אחידה ומעבירים למקפיא.
– בינתיים מכינים את המילוי: בקערה גדולה שמים גבינה, וניל וסוכר וטורפים היטב עד שאין גושי גבינה.
– מוסיפים ביצה וטורפים עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים קורנפלור או קמח וטורפים רק עד שהוא נטמע בתערובת.
– מוציאים את המנז’טים מהמקפיא, ממלאים כמעט עד הסוף בבלילת הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (ולא יותר) במשך 18-22 דקות. איך יודעים שזה מוכן? כשהעוגות מתנפחות מעט ועולות למעלה ונוצרת מעין גבעה.
– מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר (זה בסדר שהעוגות צונחות) ומעבירים למקרר למשך הלילה או שעתיים למקפיא.
– ממיסים שמנת ושוקולד במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. ממלאים את השקעים שנוצרו מעל העוגות בשוקולד.
– מפוררים את 2 חטיפי השיבולת שועל ומעטרים מעל.
– שומרים במקרר (בקופסה סגורה) עד להגשה.

מיני עוגות גבינה ושוקולד
לא יכולה להפסיק לבהות בהן – מיני עוגות גבינה ושוקולד שעושות שמח בבטן (וגם בלב)

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בגבינת שמנת בכל אחוז שומן שרוצים.
– כדי להקליל את הטעם וגם את הקלוריות אפשר להשתמש במקום בקופסה שלמה של גבינת שמנת בחצי ריקוטה או גבינה לבנה 9% וחצי בשמנת.
– אוהבים טעם מעט חמצמץ? תוסיפו לבלילת הגבינה כף מיץ לימון ואפשר גם גרידת לימון מחצי לימון.
– ואם אין לכם את חטיפי השיבולת שועל ואתם ממש חייבים להכין עכשיו? פשוט תכינו עם כל סוג עוגיות שיש לכם בבית או בפתי בר.

11 תגובות

  1. נטלי says:

    נראות כל כך טעימות! אהבתי מאוד את שילוב הטעמים ♥

  2. עינב ויזמן says:

    מה הכוונה ב 10חטיפים ? 10 עוגיות ? או 10 חבילות (סה”כ 20 עוגיות)

    1. רחלי קרוט says:

      10 עוגיות. לא חבילות 🙂 אני אדגיש את זה. תודה

  3. עינב ויזמן says:

    כמה עוגות יוצא?

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת! 12

  4. סתיו says:

    יש אופציה לעשות בתבנית גדולה? אם כן איזה גודל של תבנית תתאים כאן?

    1. רחלי קרוט says:

      אינגליש קייק תתאים ואז לחתוך לפרוסות

  5. אפרת says:

    נראה לי ממש מסוכן הנייצ׳ר וואלי האלה בבית! 100% אוכלת הכל לפני שאני מגיעה למתכון… :))

  6. חגית says:

    נראה מעולה! תודה על המתכון. איזה גודל מנז’טים והאם אלה הפשוטים הרגילים או משהו יותר יציב? האם צריך לשמן אותם?

  7. הילה says:

    היי! זה נראה ממש טעים ואני רוצה להכין את זה לארוחה עם חברים אבל יש חבר שאלרגי לשקדים/אגוזים/בוטנים וכו’…
    אז השאלה כמה חטיפי השיבולת שועל Nut Cream Nature Valley קריטים במתכון… והאם להחליף אותם בפתי בר לא נורא יגרע מהטעם המיוחד… תודה! 🙂

  8. לימור says:

    שלום
    אני רוצה להחליף את עוגיות שיבולת השועל בפתי בר. מה הכמות או המשקל של עוגיות פתי בר שצריך?
    והאם אפשר להוסיף קצת חמאת בוטנים ? אם כן – כמה כפיות/כפות?
    תודה, חג שמח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend