מרק כתום סמיך הכי טעים שיש

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 4.60 מתוך 5)
Loading...
מרק כתום

אחד המתכונים הראשונים שהכנתי בחיי, אחרי עוגת שוקולד בחושה ומשה בתיבה, היה מרק בטטה טחון שאת המתכון שלו מצאתי בספר מתכונים ישן במדף בבית.

היה במרק ההוא בעיקר בטטות ולא מעט שמיר ועד היום אני תמיד מודיעה חגיגית שאני שונאת שמיר, להוציא את המרק הכתום שהכנתי בילדות שפשוט לא היה מי שהוא בלעדיו. אגב, כנראה שהטעם המאוד מתוק של הבטטות פשוט הסתיר את טעם השמיר.

ואז התבגרתי, ובכל פעם שהכנתי את המרק הורדתי עוד ועוד מכמות הבטטות, בעיקר כי הן נורא מתוקות לי פה, ולמדתי לאזן את המרק הזה עם ירקות כתומים אחרים כמו דלעת וגזר שאהובים עלי מאוד ומספקים טעמים קצת יותר עדינים.

בשנתיים האחרונות המרק הזה הלך עוד צעד קדימה לכיוון הטעמים האהובים עלי והתווסף לו קרם קוקוס שגם מוסיף מתיקות עדינה, גם מותיר את המרק הזה פרווה, גם מוסיף קרמיות נהדרת וגם מכיל פחות אחוזי שומן מהשמנת המתוקה שנהגתי להוסיף למרק כדי להעשיר אותו.

אהההה והפעם גם הוספתי עדשים כתומות! בעיקר כי הן מעבות את המרק, גורמות לו להפוך לארוחה משביעה ומוסיפות מלא ערכים תזונתיים.

רק 2 דברים חשובים לפני שאתם רצים להכין:
1. שימו לב שהמרק ממשיך להסמיך אחרי הבישול אז עדיף שהוא יהיה קצת יותר נוזלי ממה שאתם אוהבים אחרי שכיביתם את האש. אם המרק נראה לכם סמיך (בודקים רק אחרי הטחינה), אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים רותחים.
2. אל תוותרו על שורש הפטרוזיליה, הוא מוסיף עומק טעמים משגע.

מרק כתום עם בטטה, גזר, דלעת ועדשים כתומות

מצרכים:
1 כף שמן זית
4 שיני שום, קלופות
1/2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף – לא חובה ואפשר גם באבקה (1/4 כפית)
1 בטטה גדולה, קלופה
1 חתיכה דלעת (זאת שמוכרים בסופר בניילון נצמד), ללא קליפה
3 גזרים, קלופים (אפשר גם לא קלופים אם הקליפה יפה)
1/2 שורש פטרוזיליה, קלוף (ואפשר גם שורש שלם)
6 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס עדשים כתומות
1 מיכל קרם קוקוס (17% שומן ומעלה)

אופן הכנה:
– קוצצים גס את השום והג’ינג’ר (אל דאגה בקשר לגודל, גם ככה טוחנים את המרק).
– חותכים את הבטטה, הדלעת והגזר לפיסות בגודל 3 ס”מ בערך.
– בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים את השום והג’ינג’ר במשך 3 דקות..
– מוסיפים את כל הירקות החתוכים, כולל שורש הפטרוזיליה, ומטגנים במשך 2 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, מלח, כורכום, עדשים כתומות ופלפל ומבשלים עד שכל הירקות רכים לגמרי.
– טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שנוצר מרקם חלק לגמרי.
– מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך (רוב הסיכויים שתצטרכו להוסיף עוד מלח). מגישים עם קרוטונים וזילוף של קרם קוקוס.

מרק כתום
אני יכולה לאכול את המרק הזה כל יום. כל היום.

הערות ושדרוגים
– שימו לב שיש בטטות מתוקות יותר ופחות, כנ”ל לגבי הדלעת, אז לא לשכוח לטעום אחרי הוספת הקוקוס (ורק אחרי כי גם היא מוסיפה מתיקות) ואז תחליטו אם לתבל בעוד קצת מלח או פלפל שחור.
– במקום או בנוסף לאחד הירקות הכתומים אפשר לשים דלורית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות. אם אתם מוסיפים אותה בנוסף לירקות כאן רק תוסיפו גם כוס מים רותחים נוספת.
– אם אתם אוהבים מרק יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים. בכל מקרה, קחו בחשבון שהמרק ממשיך להסמיך כשהוא מתקרר אז עדיף שיהיה קצת יותר נוזלי אחרי הבישול.
– רוצים לשדרג? אפשר להתחיל עם טיגון של בצל אחד חתוך לקוביות ואפשר גם להוסיף ענף סלרי קצות לקוביות (מוסיפים מיד בהתחלה עם השמן והשום).
– לגרסה חלבית, ולמי שלא אוהב קוקוס, אפשר להמיר את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה.
– ואם אתם רוצים גרסה חסכונית יותר בקלוריות? פשוט משמיטים את הקרם קוקוס או ממירים לשמנת לבישול 15%.
– ועוד שדרוג כייפי – מוסיפים 1/2 כפית פפריקה חריפה. זה מוסיף קיק פיקנטי למרק.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

5 תגובות

  1. גל says:

    היי
    ניתן להקפיא את המרק? אם מכינה אותו על בסיס חלב קוקוס..

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  2. ספיר says:

    היי, ניתן להחליף את הקרם קוקוס/שמנת לבישול לשמנת על בסיס סויה של אלפרו 4.7% שומן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  3. שרית says:

    המרק הכתום יצא מעולה רק התחלתי גם בטיגון בצל לפני שאר הירקות ובנוסף שמתי הרבה פלפל שחור לסתור את המתיקות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend