נאגאטס עוף (או מיני קציצות עוף)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (14 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

לפעמים כל מה שצריך כדי לגרום לילדים (או מבוגרים) לאכול משהו, זה רק לתת לאוכל שם אחר או הגשה קצת אחרת. כמו הקציצות האלה, שכבר שנים אני קוראת להן נאגאטס למרות שמדובר בקציצות עוף ולא בנתח חזה עוף חתוך לקוביות ומצופה בבלילה כמו שנהוג לעשות עם נאגאטס.

הגודל הקטן שלהן והעובדה שאין בפנים ים עשבי תיבול הופכים אותן לארוחה סופר כיפית, כזאת שמזכירה ארוחות ילדים שקונים בחוץ.

אל זה תוסיפו את הציפוי האקסטרה פריך, שאפשר אגב לשדרג עם שומשום, ותקבלו מנה נהדרת לארוחת צהריים שאפשר גם להקפיא (אחרי הטיגון/אפייה) ולחמם בתנור או בטוסטר אובן כשרוצים ארוחה חמה.

ואגב, אפשר גם לאפות במקום לטגן, הסבר למטה בהערות איך לעשות את זה כמו שצריך.

לפעמים ההגשה עושה את כל ההבדל. אל תוותרו על כלים יפים ומפית שעושה שמח

נאגאטס עוף (או מיני קציצות עוף)

מצרכים:
500 גרם עוף טחון (אפשר חזה עוף או פרגיות)
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה L
1/2 כפית סודה לשתייה

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן הכנה:
– מערבבים את כל מצרכי הנאגאטס ומעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך חצי שעה.
– יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ופוחסים מעט.
– מצפים בפירורי לחם.
– מחממים שמן במחבת, בגובה 1/2 ס”מ, ומטגנים מ-3 הצדדים עד הזהבה.

לא רק לילדים

הערות ושדרוגים
– רוצים לאפות? משמנים מעט נייר אפייה שמונח על תבנית תנור ומניחים מעל את הקציצות. מתיזים תרסיס שמן מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני לעוד כמה דקות עד שזה מוכן. בערך עוד 5-10 דקות.
– אם יש לכם אפשרות תכינו את זה מפרגיות טחונות (מבקשים מהמוכר). יוצא יותר עסיסי אם כי גם חזה עוף עושה עבודה נהדרת.

2 תגובות

  1. דניאל says:

    נראה מעולה, האם יכול לעבוד גם עם הודו טחון באופן כלשהו? תודה !

  2. ענבל מליחי says:

    במקום ביצה מהה אפשר לעשות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend