ספגטי ברוטב פסטו ברוקולי

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...
ספגטי ברוטב פסטו

באופן די מוזר, כי אני מאוד אוהבת בזיליקום, פרמזן וצנוברים, אני פחות מחבבת פסטו. משהו בטעמים החזקים והמשתלטים פחות חביב עלי.

אז החלטתי להכין גרסה קצת יותר מעודנת של הרוטב הזה. קצת יותר עדינה ופרשית. כזאת שאפשר למרוח גם על לחם וגם להוסיף לשמנת מתוקה ולהכין בשנייה רוטב שמנת-פסטו.

אני אוהבת להכין כמות גדולה מהרוטב הזה, ואפילו להכניס בפנים עוד ירוקים שיש לי בבית כמו כוסברה, עירית או פטרוזיליה, ואז לשמור במקרר ולהשתמש בזה למיליון דברים כמו תבשילים, כממרח, כרוטב לסלט ועוד.

אגב, אם אתם אוהבים חריפות אפשר להוסיף לפסטו, בזמן הטחינה, גם 1/2 פלפל צ’ילי ירוק.

ספגטי ברוטב פסטו
הקרם פרש גם מעדן את הטעמים וגם הופך לסוג של רוטב שמנת בערבוב עם הפסטה החמה. צילום: אפיק גבאי

פסטה ברוטב פסטו ברוקולי עם קרם פרש

מצרכים:
1 ראש ברוקולי או 3/4 כוס פתיתי ברוקולי, סנפרוסט מופשרים
צרור עלי בזיליקום (חבילה שלמה), עלים בלבד
2/3 כוס שמן זית איכותי
1/2 כוס צנוברים, קלויים
3-4 שיני שום, קלופות
100 גרם גבינת פרמזן/גבע, מגורדת דק – תנובה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
10-15 עלי נענע – לא חובה אבל הופך את זה למיוחד יותר

וגם:
1 חבילה ספגטי דק
1/3 כוס צנוברים, קלויים
1 קופסה קרם פרש השף הלבן

אופן הכנה:
– שמים במעבד מזון את כל מצרכי הפסטו, פרט לשמן, ומתחילים לטחון בפולסים. מוסיפים את השמן לתוך הפסטו לאט בזמן הטחינה עד שנוצר ממרח ירוק עם חתיכות קטנטנות.
– מחממים הרבה מים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
– במחבת גדולה, או סיר רחב ושטוח, שמים 5-6 כפות מהרוטב (או כמה שאוהבים) ומחממים מעט.
– מוסיפים את הפסטה החמה, מערבבים על אש נמוכה עד שכל הפסטה עטופה בפסטו.
– מעבירים לצלחות הגשה ומעל כל פסטה עם פסטו מניחים כף גדושה של קרם פרש (לא חובה אבל מאוד מוסיף).
– מפזרים צנוברים קלויים, מעט שמן זית ופלפל שחור ומגישים.

ספגטי ברוטב פסטו
וככה זה נראה בחוברת שבועות של תנובה. מתה על הצילום הזה של דן פרץ (סטיילינג: נורית קריב)

הערות ושדרוגים
– במקום ברוקולי אפשר לשים עלי תרד טריים או מדליוני תרד קפואים שמפשירים ומסננים מנוזלים.
– ואם לא רוצים תרד או ברוקולי? הכי פשוט, ממירים בעוד חבילה עלי בזיליקום או כוסברה או עירית או פטרוזיליה. בנוסף כמובן לבזיליקום שכבר יש במתכון.
– הפסטו הזה מושלם גם על לחם ממש כמו ממרח.
– אפשר להכניס את הפסטו גם למילוי של החצ’פורי במקום התרד.
– אפשר להוסיף לפסטו בסיר, לפני הוספת הפסטה, גם מיכל שמנת מתוקה ואז יצא לכם רוטב שמנת פסטו מושלם.
– במקום קרם פרש אפשר לשים שמנת חמוצה או גבינת פטה אפילו.

אל תפספסו:
מתכון למאפה חצ’פורי במילוי גבינות ותרד
מתכון לסלט תפוחי אדמה צלויים עם בצל מקורמל
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת
מתכון לפולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות
מתכון לפרפה חלבה עם שקדים מקורמלים ורוטב טופי
מתכון לשישברק במילוי גבינות ברוטב יוגורט

2 תגובות

  1. אפרת says:

    זה נראה מה זה טעים!!
    חג שמח אהובה

  2. עינת says:

    כתוב במתכון להכניס את כל מצרכי הפסטו למעבד מזון. האם אלו כל המצרכים שרשומים תחת הכותרת “מצרכים”?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend