בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים לחגיםמתכונים לפורים עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

מאת רחלי קרוט

אני כל כך אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפס שכבר שנים אני לא מוכנה לעלות שום מתכון שלהן לבלוג. לא כי אני לא רוצה לגלות את הסוד מאחורי ההכנה שלהן, אלא פשוט כי עד לא מזמן לא מצאתי את הסוד הזה, שיוציא מהתנור עוגיות שוקולדיות, זהובות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.

ואז, לפני חודשיים, הצלחתי למצוא נוסחה שמבחינתי עובדת הכי טוב. ומה שמדהים בה, זה שלא צריך להקציף את החמאה עם הסוכר כמו ברוב המתכונים. מה שאומר לא תצטרכו כאן מיקסר וגם לא חמאה רכה שצריך להמתין שתגיע לטמפרטורת החדר >> הנה המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות.

במקור הכנתי את העוגיות האלה ללא מילוי, עם המון צ'אנקים של שוקולד, אבל הפעם בחרתי להביא לכם גרסה מעט שונה שלהן (ויותר מושחתת) עם מילוי ממרח שוקולד שמתגלה אחרי הביס הראשון.

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה מאוד אבל לא מומסת
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
1 ביצה L
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
250 גרם שוקולד צ'יפס קטנטנים
1/2 צנצנת ממרח שוקולד שאוהבים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים חמאה ומוסיפים סוכר לבן, סוכר חום וביצה. טורפים היטב.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, למשך שעה.
– יוצרים כדור בגודל פינג פונג מהבצק ומשטחים ביד. ממלאים בכפית נוטלה (עדיף עם שקית זילוף) וסוגרים ליצירת כדור. מעבירים את כדורי הבצק למקרר לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה את כדורי הבצק, מקפידים להשאיר רווח של 5 ס"מ בין לבין, ואופים במשך 12 דקות. מצננים ורק אז זוללים.

כמה עונג בביס אחד | עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

הערות ושדרוגים
– אפשר להקפיא את עיגולי הבצק אחרי המילוי ולאפות כשרוצים עוגיות חמות. כך תמיד יהיו לכם בבית עוגיות גם אם מפתיעים אתכם.
– לעוגיות פרווה אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס.
– במקום ממרח שוקולד אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים – ממרח חלבה, ממרח קרמל, חמאת בוטנים או חמאת שקדים וכו.
– לאקסטרה שחיתות אפשר להניח מעל הבצק עדשים צבעוניות.
– חשוב לעבוד עם בצק קר, זה מה שהופך את העוגיות לפריכות.
– סוכר לבן נמצא כאן גם כדי להמתיק וגם כדי לייצר עוגיות פריכות ויציבות. הסוכר החום לעומת זאת מוסיף גמישות ומרקם וטעם שמכירים קרמל. ויש לו גם צבע משגע.

אולי יעניין אותך

45 תגובות

Natalie 31 במאי 2018 - 8:57

אוף זה נראה כל כך טעים.

השב
גלית 31 במאי 2018 - 9:25

כפית סודה לשתייה
הכוונה לאבקת סודה, כן?

השב
דלית 31 במאי 2018 - 9:33

נראה מושלם!
אפשר להקפיא מראש גושים קטנים של הנוטלה ואז לעטוף בבצק , במקום לזלף?
אני מכינה ככה קציצות ממולאת בטחינה וגם קובה…

איזה כמות של נוטלה נכנסת בכל עוגיה?

השב
רעות 31 במאי 2018 - 10:41

אפשר במקום חמאה לשים שמן? אם כן אז כמה
תודה

השב
חן 1 ביוני 2018 - 0:52

נראה מושלם רק חייבת לשאול.. האם ניתן להשתמש בסוכר חום דמררה או שקריטי שזה יהיה חום כהה? ולגבי התנור לחמם על טורבו או קו עליון ותחתון? ממש רוצה להכין כבר מחר בבוקר ?

השב
רחלי קרוט 3 ביוני 2018 - 22:19

עדיף חום כהה אבל גם דמררה יעבוד. יצא קצת פחות צ'ואי.
קו עליון ותחתון, אני לא משתמשת בטורבו אף פעם 🙂

השב
נעמה 17 ביולי 2018 - 13:03

היי, מה הכוונה לא משתמשת בטורבו אף פעם? יש עוגות/עוגיות שצריכים שימוש בטורבו, אני טועה?

השב
רחלי קרוט 18 ביולי 2018 - 20:30

בעיני שום דבר לא מצריך טורבו, אולי בצק פיצה כי רוצים חום מאוד גבוה ולפעמים גם מקרונים כדי שיהיו פיזור חום אחיד אם כי התנורים היום מספיק טובים בפיזור החום

השב
אורטל 18 ביולי 2018 - 7:52

היי. האם תוכלי לעלות תמונות של שלבי ההכנה?

השב
אורית 1 ביוני 2018 - 21:02

נראה סוף! אפשר גם בלי המצרי שוקולד רק עם השוקולד צ'יפס?

השב
רחלי קרוט 3 ביוני 2018 - 20:50

אפשר לגמרי

השב
שיר 4 ביוני 2018 - 16:12

היי יש אפשרות להוריד בכמויות הסוכר?

השב
רחלי קרוט 5 ביוני 2018 - 0:21

אפשר להוריד 50 גרם סוכר. רק לא יותר מזה כי הסוכר לא רק ממתיק אלא גם מייצב את העוגיות.

השב
שיר 5 ביוני 2018 - 8:42

מהסוכר הלבן? או מהכמות הכללית

השב
גילי 4 ביוני 2018 - 19:52

היי, אני רוצה להמיר את החמאה בשמן. כמה בערך הכמות שאני צריכה בכוסות? האם זה יפגע במרקם? כי פעם אחרונה שהכנתי עוגיות כאלה ממתכון אחר ושמתי שמן העוגיות יצאו שומניות.
והאם אפשר לוותר בכלל על הממרח? ולהפחית מכמות הסוכר?
תודה!

השב
רחלי קרוט 5 ביוני 2018 - 0:19

אי אפשר להמיר בשמן אלא רק שמן קוקוס שהוא השמן היחיד שמתקשה בקירור בדיוק כמו חמאה. אחרת הן תצאנה שומניות ממש.
אפשר לוותר על הממרח.
אפשר להוריד 50 גרם סוכר, לא יותר מזה כי הסוכר הוא אחד החומרים שמייצבים את העוגיות.

בהצלחה!

השב
רעות סוקניק 11 ביוני 2018 - 10:25

אם ממירים את החמאה לשמן קוקוס כמה שמן שמים?

השב
רחלי קרוט 11 ביוני 2018 - 21:26

כמות זהה, אפשר טיפה פחות אבל באותה כמות יצא מעולה

השב
מירה 5 ביוני 2018 - 9:59

מתכון מעולה. נגלה נוספת נכנסה לתנור אתמול. תודה

השב
סלי 8 ביוני 2018 - 14:09

מה התחליף לסודה לשתיה?

השב
הילה 17 ביולי 2018 - 15:18

אפשר להוריד בכמות הסוכר? להחליף לקמח מלא/כוסמין?

השב
נופר 18 ביולי 2018 - 17:29

כמה בערך עוגיות יוצאות ?

השב
הודיה 16 בפברואר 2021 - 10:09

50 בערך

השב
אנונימית 19 באוגוסט 2018 - 15:32

אין לי סוכר חום בבית, אפשר לוותר עליו?

השב
יערה 13 בספטמבר 2018 - 17:06

מתכון מעולה. תודה רבה 🙂
הכנתי לפני כמה ימים, כאשר הקפאתי את הנוטלה, היה מאוד נוח לעבודה.
בנוסף שמתי במילוי גם חמאת בוטנים (טבעית), אבל חמאת הבוטנים לא קפאה לי.
יש רעיונות איך חמאת הבוטנים כן תקפא??

השב
שני 23 בספטמבר 2018 - 16:53

לא ברור לי השלב שיצרת כדור אחרי ששמים את השוקולד
לא משטחים שוב ?? משהיא יכולה להסביר לי

השב
הודיה 16 בפברואר 2021 - 10:10

יש סרטון ביוטיוב

השב
נטלי 29 בספטמבר 2018 - 22:56

טוב אז התבלבלתי בין המתכון הזה למתכון עם העדשים
בכל מקרה הבסיס שלו אותי דבר
ובאמת…שאלו העוגיות הכי טובות שיצאו לי עד היום! וגם בעלי אמר כבר בביס הראשון.
לדעתי בגלל החמאה שמומסת ולא רכה ובגלל הסודה לשתיה
וגם בגלל שלא פחדתי להוציא ישר אחרי 10 דקות בול! תמיד אני מפחדת ומשאירה עוד ואז הן קשות מידי..
תודה!

השב
אורטל 20 בנובמבר 2018 - 17:44

היי
כמה עוגיות יוצאות סה״כ?

השב
שרון 14 בדצמבר 2018 - 13:05

היי,
הכוונה בסודה לשתייה זה אבקת סודה לשתייה?

השב
ענת 1 ביולי 2019 - 20:11

היי, את יןדעת להגיד כמה גרם בערך כל עוגיה?
תודה :))

השב
שלי 26 ביולי 2019 - 21:20

הכנתי ממרח נוטלה לבנה לפי מתכון של הפייה. איך אני יכולה להפוך את העוגיות האלו לעוגיות שוקולד-שוקולד צ'יפס? כמה מהקמח להחליף באבקת קקאו (אם אפשר)?
תודה!

השב
הודיה 21 בנובמבר 2019 - 15:29

היי, מה התחליף לחמאה?
לצערי אחרי מלא פעמים שהכנתי את העוגיות המושלמות האלה יש מחסור בחמאה..

השב
הדר 26 בפברואר 2020 - 22:02

אפשר לותר על השוקולד צ’יפס ולהכין עוגיות רק במילוי נוטלה סטייל קרמוגית?

השב
רחלי קרוט 6 במרץ 2020 - 23:04

אפשר

השב
רוני 4 באפריל 2020 - 19:35

כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזאת?

השב
שקד 30 ביולי 2020 - 11:59

היי, אם הקפאתי את העוגיות לפני האפייה, אני צריכה להפשיר אותם לפני האפייה או שאפשר להכניס אותם קפואים לתנור?

השב
תהל 25 בספטמבר 2020 - 12:09

אפשר להחליף תשבבים לשוקולד?

השב
ספיר 25 בנובמבר 2020 - 14:58

היי רחלי,
למתכון פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה?

תודה רבה.
המתכונים שלך מעולים!!!

השב
אביטל 18 בינואר 2021 - 12:11

כמה עוגיות יוצאות

השב
אופיר 25 בפברואר 2021 - 9:43

אהלן, יש לי רק קמח תופח, אפשר להשתמש?(ופשוט להוריד את הסודה לא?)
ובאופן כללי, קמח כוסמין לבן זו אופציה?
תודה

השב
מיכל 15 במרץ 2022 - 17:16

אפשר מילוי אחר במקום נוטלה? ואם כן איזה?

השב
מיכל 15 במרץ 2022 - 19:23

לא הבנתי. עם חמאה רכה או בלי? כי בהקדמה כתבת שאין, אבל במצרכים יש…

השב
תהילה 12 במאי 2022 - 18:35

ואוווו! טעיםםםםםםםם, מושלם!!!! אהבתי! ואני בדרך כלל לא אוהבת עוגיות! יצא נהדר קריספי טוב!

השב
דניאל אדרי 30 בנובמבר 2023 - 15:01

היי יש לי שאלה💗
אם אני מכינה את הבצק לילה לפני ושמה במקרר ובבוקר של היום למחר מכינה את העיגולים ואופה זה יהיה בסדר או יפגע בצק?
תודה מראש

השב

השאר תגובה

Send this to a friend