כמעט 400,000 צפיות גרפה העוגה הזאת באינסטגרם שלי השבוע. והאמת? לגמרי בצדק. היא טעימה בצורה יוצאת דופן, ויעידו על כך עשרות האנשים שכבר הספיקו להכין אותה ושלחו לי תמונות מהממות, היא קלה מאוד להכנה, נחתכת בצורה מושלמת ואין בה טיפת קמח. כל מה שצריך זה לטרוף יחד 3 מצרכים וזהו. מפה היא הולכת לתנור.
שימו לב שכתבתי לכם הערות חשובות בסוף המתכון אז אל תדלגו על זה.
וכן, אפשר להשתמש בכל יוגורט. דיאט, עם ובלי סוכר, עם ובלי תוספת חלבון, טבעוני או חלבי. ואפשר גם להחליף חלק מהיוגורט בגבינה או שמנת. הכל הכל כתוב לכם בסיום המתכון.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
צפו בסרטון הכנה של העוגה:
View this post on Instagram
עוגת יוגורט מ-3 מצרכים
מצרכים:
500 גרם (2 ו-1/2 גביעים) יוגורט מתוק מכל סוג שאוהבים או יוגורט טבעי + 1/2 כוס אבקת סוכר/סוכר
5 ביצים L
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מניחים נייר אפייה בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20 (ולא גדולה יותר מזה).
– בקערה גדולה שמים יוגורט וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים את הפודינג או הקורנפלור (במידה ומשתמשים בקורנפלור חשוב מאוד לנפות אותו עם מסננת לתוך הקערה כדי שלא יהיו גושים) וטורפים היטב היטב.
– מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך שעה ועשר דקות על 170 מעלות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים וממש מעט רוטטת באמצע.
– מצננים את העוגה בחוץ כמה דקות ומעבירים למקרר עד צינון מלא. שימו לב שהעוגה צונחת, בעיקר מסביב, וזה בסדר גמור.
– פורסים אחרי שהעוגה הצטננה.
הערות ושדרוגים
– אם משתמשים ביוגורט ממותק מכל סוג שאוהבים (וניל, תות, עוגיות וכו) אין צורך להוסיף סוכר לעוגה. תמיד אפשר להמתיק עוד קצת בהגשה עם מייפל או רוטב שוקולד או אבקת סוכר או ריבה במידה וזה לא מספיק מתוק לכם.
– אם משתמשים ביוגורט טבעי מכל סוג שאוהבים (ללא סוכר) מוסיפים לעוגה 1/2 כוס סוכר או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים. ממייפל ועד תחליפי סוכר. אם משתמשים בפודינג ולא בקורנפלור אפשר גם לשים רק 1/3 כוס סוכר/ממתיק במקום 1/2 כוס. מזכירה שהסוכר מתווסף רק אם משתמשים ביוגורט רגיל לא ממותק.
– האם אפשר יוגורט טבעוני? כן. האם אפשר יוגורט חלבון? בהחלט.
– ניתן להחליף חלק מכמות היוגורט בגבינת ריקוטה, שמנת חמוצה, גבינת שמנת 5% או גבינה לבנה. אפשר להחליף חצי מהכמות או פחות מזה. העיקר שבסוף יהיה לכם כמות של 500 גרם.
– רוצים לשדרג? ניתן לערבב 1 גביע שמנת חמוצה עם 2 כפות אבקת סוכר ולמרות בעדינות על העוגה אחרי שהיא מצטננת מעט. זה מייצר שכבה עליונה קרירה וכיפית.
– עוד רעיונות לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילה 1 כפית משחת וניל או תוכן של מקל וניל אחד (ואפשר גם תמצית) ואפשר גם להוסיף לבלילה קליפה מגורדת דק מ-1/2 לימון או 1/2 תפוז.
את התנור על טורבו או על אפיה למטה ולמעלה?
היי, אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?
תודה על מתכון מהמם,
עשיתי את העוגה בתבנית 20, עם פודינג וניל, יוגורט טבעי ומעט סוכר.
העוגה יצא מצויין אבל החלק העליון לא נשאר בהיר כמו אצלך בתמונה.
מה הסיבה לכך?
היי כמה גרם זה 6 כפות פודינג וניל?
הי
תנור על טורבו או חום עליון תחתון?
תודה
שלום רב. האם במקום קורנפלור אפשר להשתמש בטפיוקה שנחשב בריא יותר?
איזה מתכון מעולה!!!! תודה רבה
ממש עוגה לא טעימה.
טעם חזק של ביצים.
טעם של חביתה של הסושי.
לצערי ממש לא מוצלח.
תודה שכתבת לא נשמע טעים
תודה על הכנות חסכת לי לזרוק לפח
היי, איך אפשר לטבען את העוגה ? במה אפשר להחליף את הביצים ? תודה רבה
נו באמת, תסתכלי על כמות הביצים ועל המרכיבים: נראה לך שאפשר לטבען את העוגה הזאת?
הי, הכנתי בתבנית אינגליש קייקנו עוגה יצאה מאוד רטובה. היו הרבה נוזלים בתחתית, מה יכולה להיות הסיבה? אפיתי במשך שעה על 170
לא אשמתך, מתכון לא מוצלח בעליל. אי אפשר לעשות עוגה שמתיימרת להיות עוגת גבינה עם יוגורט ולא גבינות/שמנות רוויות שומן.
עוגה גרועה ומאכזבת ברמות. זה למעשה לא עוגה אלא פשטיגת ביצים לא טעימה בטעם גבינה. חבל על המצרכים וההשקעה. זרקנו את העוגה בפח אחרי טעימה בכפית. 5 ביצים זה 6 שח. 500 גרם גבינה זה 12 שח. 1 פודינג וניל 6 שח. כוס סוכר 2 שח. שעה וחצי חימום תנור של 3000 ואט זה עוד 5 שח. בלי לחשב זמן עבודה אנושי זה יוצא הוצאה ישירה של 31 שח !!! עדיף להוביף עוד 8 שקלים ולקנות עוגת גבינה מוכנה בסופר ב 39 שח. אל תעשו את הטעות. פשוט יוצא עוגה מגעילה
האמת פעם ראשונה שאני מכינה מתכון שלך שלצערי יצא ממש נטול טעם
רחלי תותחית והכנתי כבר כמה מתכונים שלך בעבר אבל העוגה הזאת פשוט איומה. אי אפשר אפילו לקרוא לה עוגה זה יותר כמו חביתה חלבית אפויה. המרקם והטעם פשוט לא מוצלחים בכלל.
הלך כמו שהיא לפח. חבל על המצרכים, עדיף להשקיע קצת יותר כסף וזמן ולהכין עוגת גבינה קלאסית או לקנות בקונדיטוריה ולחסוך את הבזבוז של המצרכים בתקופה שגם ככה הכל יקר.
אני מאוד אוהבת את המתכונים מהאתר וסומכת על כל אחד מהם. עם זאת, העוגה יצאה לי ממש ממש לא טעימה למרות שעכבתי באדיקות לאחר כל ההוראות. בנוסף, גם מבחינת המראה יצאה רחוקה מהמציאות.
אוף.
הצילו!!!!!!
מה זה התגובות האלו??
גם אם לא הלך, יש צורה לומר דברים!!
אני פשוט בהלם מהצורה שבה אנשים מתבטאים.
לא רוצה להאמין שיש כאלו אנשים סביבי.
אני המומה מהתגובות. אתן זוכרות שהיא לא חייבת לכן כלום כן?? שאתן לא משלמות שקל על צפייה בתכנים שלה! לעשות פה חישובים של כמה עלה לכן ולכעוס? להתעצבן שזה לא מה שציפיתן?? זאת עוגה מ3 מרכיבים. היא לא מתיימרת להחליף עוגת גבינה, בטח לא עוגת גבינה שמנה של קונדיטוריה. הכנתי את העוגה ויצא לי מצויין! לדיאטה היא מושלמת. 16 חתיכות, כל אחת כ85 קלוריות, הוספתי גרידת לימון ופירות יער ונהנתי ממש.
אלוםפה כל הכבוד!!!
מחזקת כל מילה שכתבת!!
הכנתי אתמול בתבנית אינגליש קייק כי אין לי תבנית של קוטר 20. כשהעוגה כבר הייתה בתנור, נזכרתי לקרוא את התגובות ופתאום נבהלתי מה הולך לצאת.
אז היום טעמתי וזה בסדר גמור, ולפי דעתי מי שהגיב בחומרה כנראה לא שם לב להערות שאחרי המתכון עצמו.
אז זאת לא עוגת חלומות אבל היא בהחלט בסדר ואין לה טעם של פשטידת ביצים, לפחות לא אצלי
הכנתי את העוגה עם שמנת חמוצה במקום יוגורט ותחליף סוכר (אילוצים). היא יצאה טעימה מאד! תודה רבה על מתכון גאוני!
לגבי תגובות “יפות” ו- “מכבדות” שנכתבו כאן…מצער מאד. מהיכן הרוע הזה???
ממילא נראה שהיא לא קוראת תגובות, אז…
עשיתי את המתכון עם 250 מ״ל יוגורט חלבון תות, ו150 מ״ל גבינה לבנה 5%, פודינה כמו שכתבה, ואחרי שקראתי חלק מהתגובות ונבהלתי קצת, הוספתי עוד כף סוכר ובערך 3 גפות דומדמניות שחורות.
וחוזרת כדי להגיב שיצא ממש טעים 🙂
היי,
אפשר עם יוגורט עיזים?
תודה!
אפשר
האמת? יצא ממש טעים! וגם בריא
מתכון לא מוצלח. ניסיתי כמה מתכונים מהאתר שלך ועקבתי אחרי ההוראות, לצערי המתכונים לא מדויקים ולא מוצלחים. זרקתי לפח