עוגת שמרים שוקולד של פעם

Posted on
עוגת שמרים שוקולד. צילום: טל סיון צפורין

את חסי סגל (32), קונדיטורית מופלאה, אמא ל-3 ובלוגרית, הכרתי ממש במקרה לפני כמה חודשים כשהיא הצטרפה אלי לפרויקט התנדבותי. יש לה 13 אחים ואחיות (היא הצעירה שבהם) ואת חדוות האפייה גילתה כבר בגיל צעיר אז אפתה בבית והתאהבה. ההורים שלה, שעלו מצרפת, הביאו איתם לא מעט מהתרבות הצרפתית ובגיל 20, אחרי שנים של אפייה ביתית למשפחה ולחברים, החליטה ללמוד קונדיטוריה באופן מקצועי ולאחר מכן גם קיימה סדנאות אפייה ומכרה קינוחים מהבית. “למרות שלמדתי וגדלתי על פטיסרי קלאסי, בשלב כלשהו הבנתי שמה שמעניין אותי זה אפייה ביתית. חמה. כזאת שמביאה המון סיפוק וטעם למשפחה. אני רוצה שאנשים שמכינים את המתכונים שלי יתרגשו שיצא להם טעים. שהם הצליחו”.

ובתוך כל העשייה המתוקה נותר תמיד חלום אחד – לפתוח בלוג שילמד אחרים את חדוות האפייה. חלום אותו הגשימה בשנים האחרונות ולצד ניהול הבלוג, והאינסטגרם, היא גם מייעצת לאנשים שרוצים לקפוץ למים אבל קצת חוששים. “אני רוצה לעזור לאנשים להגשים את החלום שלהם”.

ביום שנפגשנו להכין ולצלם את עוגות השמרים המופלאות שלה, יצא לי להכיר אותה גם קצת יותר, להבין כמה עומק וחכמה יש בה. כמה היא ספגה מכל העולמות – מהפטיסרי הצרפתי אל מול האפייה הביתית, מהעולם הדתי אל מול העולם החילוני וגם מהמון אנשים שפגשה במהלך הדרך. את כולם היא אימצה לחיקה, עם המון פתיחות ואהבת חינם, ובעיקר עם המון נשמה וחיבוק חם. בדיוק כמו העוגות שהיא מכינה. בדיוק כמו חג סוכות שמביא איתו את הביחד.

עוגת השמרים שלפניכם, שהכינה חסי, היא אחת הטעימות שיצא לי לטעום, ובואו נגיד שטעמתי איזה עוגת שמרים אחת או שתיים 🙂 היא רכה ומלאה בשוקולד, מזכירה מאוד את העוגות של פעם, אלה שאנחנו הכי מתגעגעים אליהן, והיא בעיקר מביאה איתה המון שמחה לשולחן. היא נשארת נהדרת גם יום ויומיים אחרי, במידה ותצליחו להתאפק, רק חשוב לשמור אותה בתוך שקית או קופסה סגורה מחוץ למקרר.

עוגת שמרים שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
שכבות שכבות של שוקולד ובצק רך וטעים. צילום: טל סיון צפורין

עוגת שמרים שוקולד של פעם

לבצק (4 עוגות אינגליש או עוגות בקוטר 20-22):
1 ק״ג גרם קמח לבן מנופה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
20 גרם (1 ו-1/2 כפות) שמרים יבשים
360 מ״ל (1 ו-1/2 כוסות) חלב בטמפרטורת חדר
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים L
2 חלמונים L
כפית שטוחה מלח

למלית שוקולד:
150 גרם חמאה
150 גרם (3 כפות) חמאת אגוזי לוז או ממרח נוגט או ממרח שוקולד
300 גרם שוקלד מריר איכותי
קורט מלח
260 גרם (1 ו-1/3 כוסות) סוכר לבן
100 גרם (9 כפות) קקאו איכותי
1 ביצה להברשה

סירופ סוכר למריחה אחרי אפיה:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
200 מ״ל (3/4 כוס) מים

אופן הכנת הבצק:
– להכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק, מלבד החלב, ולשים במהירות איטית במשך 2 דקות.
– מוסיפים חלב בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק הנפרד מדפנות הקערה. מאוד תלוי בלחות בחוץ ובסוג הקמח. לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות לבצק רך וגמיש.
– מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לכדור אחיד ומשמנים את הקערה מכל הצדדים. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח (שעה וחצי או לילה במקרר מכוסה בניילון נצמד).
– לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקלם.
– קרם שוקולד: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מוסיפים פנימה סוכר, מלח וקקאו ומערבבים. שומרים במקרר עד להתייצבות ומרקם נוח למריחה. במידה והממרח מתקשה מאוד מחממים 10-15 שניות במיקרוגל.
– מרדדים כל בצק למלבן דק ומורחים את מלית השוקולד.
– מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים בעזרת סכין משוננת במרכז לאורך ל-2 רצועות ומלפפים את 2 הרצועות לצורת בורג כשהצד החתוך כלפי מעלה. מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות.
– מורחים ביצה ואופים במשך 30-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
– בינתיים ממיסים סוכר ומים בסיר קטן במשך 5-7 דקות.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ סוכר.

עוגת שמרים שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
תראו את האושר הזה! צילום: טל סיון צפורין

אל תפספסו:
אורנגלושקה במילוי ריבה של סבתא נומי ז”ל
עוגת קוגלהוף במילוי שוקולד
עוגת רוגלך מטורפת

  • לשתף זה כיף

17 תגובות

  1. אופק says:

    נראה מתכון מעולה…
    ואיך משנים לפרווה?

    1. רחלי קרוט says:

      עם נטורינה

  2. שרון says:

    נראה מושלם!! מהן הכמויות אם רוצים רק שתי עוגות? תודה

    1. אור says:

      שרון, אם הכמויות במתכון הן ל4 עוגות ואת רוצה רק 2 פשוט תחלקי את החומרים לחצי..

    2. לינוי says:

      משתמשים במחשבון ומחלקים ל2?

    3. רחלי קרוט says:

      פשוט תכיני חצי כמות ♥ בהצלחה.

  3. יסמין says:

    אני לשה ידנית
    תוכלי לתת קצת פרטים על לישה ידנית במקום מיקסר?
    תודה

    1. דנה says:

      גם אני ללא מיקסר

      1. בר says:

        היי רחלי,
        נראה מעולה!
        לא מצאתי את השלב שמוסיפים בו את הממרח (שוקולד, לוז או נוגט)
        מתי מוסיפים? פשוט מערבבים עם המלית?

  4. מיי says:

    היי. איך ממירים כמויות אם אני רוצה להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן?

    1. רחלי קרוט says:

      בעוגות שמרים זה קצת טריקי כי אז צריך להגדיל את כמות המים ומאוד תלוי כמה חם ולח בחוץ. את רוצה להמיר בעוגה הזאת?

  5. מאיה says:

    העוגה נראית מדהימה!
    ומאיפה התבנית המושלמת הזו?

    1. רחלי קרוט says:

      יווו היא של חסי. נכון מדהימה? היא הביאה אותה מחו”ל 🙂

  6. יפה says:

    נראה מעולה האם אפשר להחליף לשמן את החמאה .ובמילוי האם ניתן להחליף למילוי בריא יותר?

  7. גלי says:

    הי, הממרח יצא מאוד קשה, גם כשחיממתי….
    מה יכולה להיות הסיבה?

  8. נתלי says:

    היי
    אם אני עושה עם ביצים m.
    להוסיף ביצה?חלב?
    תודה!!

  9. מירי יחיאל says:

    הכנתי היום, הבצק מאוד נעים ונוח לעבודה, אבל המילוי- לא הצלחתי לעבוד איתו מההתחלה הוא די מוצק וגם אחרי כמה דקות במיקרו הוא לא מריח.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend