פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד

Posted on
פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

כשמרתה סטיוארט הכינה בשנת 2013 פסטה בסיר אחד חשבתי שהיא קצת הגזימה. בלי לטגן קודם את השום? בלי לצרוב את העגבניות ולבשל אותן קודם? מאז עברו לא מעט שנים והמתכון שלה לספגטי עגבניות הפך לויראלי במיוחד בטיק טוק ואליו הצטרפו הפסטה עם הפטה ועוד לא מעט גרסאות של ארוחה בסיר אחד שעל חלק לא קטן מהן חתומה אפרת ליכטנשטט – חברה טובה וגם בלוגרית מופלאה.

אני מודה, היה לי קשה לאמץ את הטרנד החדש במטבח. למרות שאני מכינה המון מתכונים בסיר אחד פה יש שוני אחד גדול – לא צריך לטגן או לבשל שום מצרך בדרך למנה המוכנה. גם לא באותו סיר. פשוט מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים יחד עד שנוצרת ארוחה שלמה. ואז החלטתי לתת לרעיון הזה צ’אנס. ועוד אחד ועוד אחד. ופתאום בלי ששמתי לב נולדה ארוחה נהדרת בבית שלא דורשת כמעט עבודה. פלא של ממש.

אז הנה לפניכם מתכון נפלא לפסטה רוזה בלי טיפת שמנת ועם רוטב עשיר וקרמי שנוצר בזכות השילוב בין העגבניות לגבינה. מכינים הכל בסיר, סוגרים וחוזרים כעבור כמה דקות כדי לערבב ולאכול.

פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
מניחים הכל בסיר, מבשלים ונהנים מארוחה נהדרת. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
אפילו לא צריך שמנת. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד

מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה קטנה מכל סוג שאוהבים
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק
2 כפות רסק עגבניות
1 חבילה גבינת חמד 5% או 16%
חופן עלי בזיליקום
1/2 כפית אורגנו מיובש
7 שיני שום, קלופות
1 כף מייפל או סוכר או סילאן
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית צ’ילי גרוס
4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות דקות ומפרידים את החמד לצ’אנקים גדולים.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מניחים את כל המצרכים, כולל המים, ומבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה, במשך 10 דקות.
– פותחים, מערבבים היטב כדי לאפשר לגבינה להתחבר עם הרוטב וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהפסטה רכה רכה והגבינה נמסה. אם צריך, אפשר להוסיף עוד מים.
– טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.

פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
כולם יתאהבו. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– מומלץ מדי פעם לערבב את הפסטה כדי שהיא לא תדבק אחת לשנייה וכדי שהגבינה תתרכך בצורה טובה.
– שימו לב להשתמש בעגבניות מרוסקות דק או מחית עגבניות אבל לא קוביות עגבניות שהטעם שלהן לרוב חמוץ יותר וגם פחות מתאים פה לרוטב. ובכל מקרה הקפידו לרכוש עגבניות של חברה טובה (עדיף כזו שמיוצרת באיטליה).
– לגרסה פרווה/טבעונית: במקום גבינת חמד משתמשים במיכל קרם קוקוס.

17 תגובות

  1. גרשונית says:

    אני חייבת להכין את זה, נראה מושלם אבל הדבר היחיד שלא ברור זה אם מדובר בקופסת שימורים של 400 גרם או יותר

    1. רחלי קרוט says:

      400 ♥

  2. מירי says:

    כנ”ל לגבי הגבינה, קיימות אריזות בגדלים שונים…..
    תודה

  3. אני says:

    גבינת חמד לא ממליחה את זה מאוד? יש גבינה אחרת פחות מלוחה שתתאים?

    1. רחלי קרוט says:

      יש לה מליחות עדינה והיא בול מאזנת

  4. נעה says:

    גבינה בולגרית תתאים כאן?

  5. מיכל says:

    אשמח לדעת מה השם באנגלית של גבינת חמד

    1. Michelle Kap says:

      אני בארה”ב וכאן אין גבינת חמד. אפשר להשתמש במוצרלה במקום ולהוסיף עוד קצת מלח?

      1. רחלי קרוט says:

        זהו שאני לא בטוחה. אני מנסה לחשוב על גבינות נוספות שדומות.
        בכל מקרה אפשר לשים ריקוטה או שמנת מתוקה 5 דקות לפני סוף הבישול ולערבב יחד.

  6. חלי says:

    הי, אני נראה גרה בטקסס וגבינת חמד זה לא בלקסיקון פה☹️ אשמח להצעה לגבינה חלופית. תודה❤️

  7. תמר רבגד says:

    באיזו פסטה השתמשת?

    1. רחלי קרוט says:

      פסטה שבמקור נועדה למרק מיניסטרונה (היא של אסם).

  8. Iva says:

    מה משקל גבינת החמד ?

  9. רחל says:

    האם אפשר גבינה בולגרית? אם לא אז כמה שמנת מתוקנ?

  10. לירון says:

    האם אפשר עם גבינת כנען ?

  11. נטע says:

    וואו
    יצא פשוט מושלם!!

    וזה ענק שבאמת נהיה לזה טעם של רווב רוזה, רק עם גבינה נמתחת בנוסף🙂

  12. אורית ה says:

    הכנתי
    יצא מושלם טעים מאוד

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend