קיש מלוח קלאסי – לגזור ולשמור

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (18 votes, average: 2.83 out of 5)
Loading...
קיש בצל וגבינות

קישים וטארטים הם מסוג המאכלים שרבים נוטים לקנות בקונדיטוריות או במאפיות ופחות להכין בבית. גם כי נדמה שמדובר בעבודה קשה וגם כי תמיד יש ירק שחסר, גבינה ספציפית שמככבת במתכון ולא בהכרח יש במקרר ובצק שנדמה שצריך יותר עבודה ממה שהוא באמת זקוק לו. אבל האמת היא, ואל תגלו, כן?, שיש לי נוסחה שעובדת תמיד ואפשר לשחק איתה עם כל ירק או גבינה שיש בבית.

כל מה שצריך זה מתכון בסיסי מעולה לבצק, שאפשר לשדרג עם המון אופציות כמו פרג, טימין, פלפל שחור או צ’ילי – אל תפחדו להוסיף תוספות לבצק, אין דבר יותר מבאס מבצק סתמי ותפל. רויאל שהיא הבלילה שמאחדת את כל הירקות והגבינות בתוך הקיש. גבינה שיש בבית – וגם אם אין אפשר לוותר. וירקות. איזה ירקות? איזה שתרצו.

יש רק כלל אחד לגבי הירקות – ירקות קשים כמו כרובית או בטטה צריך לחתוך דק מאוד או לרכך לפני שמכניסים לקיש. זה הכל. ברגע שמבינים את הנוסחה הדרך לקיש המושלם קצרה ומספקת.

אז קבלו את הנוסחה לקיש המושלם, איתו תוכלו לשחק עם מיליון טעמים. אפשר להכין אותו גם יום ויומיים קודם ורק לחמם בתנור לפני ההגשה.

אה, וכמובן, לא לשכוח סלט בצד.

ואל תפספסו – הנה מתכון לקיש בטטות, גבינות ורוזמרין שמכינים בדיוק מהמתכון הקלאסי הזה. רוצו להכין. ואם אתם תוהים איך מכינים את הקיש בתמונה למעלה, אז הכי פשוט. אותו דבר רק ששמתי פרוסות בצלים שטיגנתי קודם במחבת ופטריות מטוגנות אף הן.

קיש בטטות וגבינות
קיש בטטות וגבינות שמבוסס בדיוק על אותו המתכון. טעים בצורה בלתי רגילה

קיש מלוח קלאסי – לגזור ולשמור

מצרכים לבצק קלאסי לקיש מלוח (בגודל 24):
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
100 גרם חמאה מלוחה
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים

תוספות לבצק (אפשר אחד ואפשר לשלב – הכמות לקיש אחד):
1 כף פרג שלם
1/2 כפית טימין מיובש
1/2 כפית רוזמרין מיובש או רוזמרין טרי קצוץ דק
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית שומשום
1/4 כפית צ’ילי גרוס

לרויאל – בלילה בסיסית לקיש מלוח (הכמות לטארט אחד):
250 מ”ל שמנת מתוקה 38% או 32%
1 ביצה L
2 כפות קמח לבן
תוספת גבינה לרויאל לבחירה: 150 גרם גבינה לבנה חצי קשה כמו פטה, בולגרית, עיזים, גבינה כחולה

אופן הכנה:
מכינים את הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים רק עד שנוצר בצק שמתגבש סביב וו הלישה או עד שנוצרים פירורים גדולים והחמאה נעלמת. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים.
– מוסיפים את התוספות שאוהבים – מפרג ועד טימין, ומערבלים במשך כמה שניות.
– מאחדים את פירורי הבצק הגדולים לכדי עיגול בצק אחיד, משטחים לצורת פיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות לפני שמרדדים.
אופן הכנת הרויאל: מערבבים היטב את מצרכי הרויאל עד שנוצרת תערובת די אחידה.
מכינים את הקיש: מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב, לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ. חשוב לקמח, להזיז ולהפוך את הבצק בזמן הרידוד כדי שהבצק לא ידבק.
– מרפדים תבנית קיש בבצק, מקפידים ליצור זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית ונפטרים מעודפי בצק במידה ויש.
– מחוררים עם מזלג ומעבירים למקרר עד שמכינים את הירקות שרוצים לשים (מזכירה לכם: ירקות קשים חותכים דק דק או מבשלים/מרככים קודם ואפשר גם להקפיץ במחבת). ירקות רכים כבר כמו קישואים אפשר לשים ישר, רק לחתוך לפרוסות או קוביות.
מרכיבים: מניחים ירקות וגבינות שרוצים בשכבות על הבצק ושופכים מעל את בלילת הרויאל כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות והגבינות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 40 דקות או עד שהקיש זהוב ויציב.

תראו איזה יופי זה נראה בפנים

11 קטנות על קישים מלוחים ואיך משדרגים

  1. חשוב להקפיד לא לערבל את הבצק יותר מדי אחרת הוא לא יצא פריך מספיק. ברגע שנוצרים פירורי בצק גדולים זה הזמן לעצור ולחבר אותם לכדי בצק אחיד בעזרת הידיים.
  2. דקירת הבצק עוזרת לו לא להתרומם למעלה בגלל האדים שנוצרים מתחת לבצק. אלה יוצאים דרך החורים.
  3. בצקים פריכים מתייצבים ונעשים פריכים יותר אחרי שהם מצטננים מעט. אז הקפידו לצנן מעט את הקיש לפני ההגשה.
  4. נסו לרדד את הבצק דק יחסית כדי שלא יהיה קיש עם אזורים שיש בהם הרבה בצק ומעט מילוי.
  5. בקישים ו/או טארטים שאופים מעל 30-40 דקות אפשר לאפות את הבלילה בתוך הבצק בלי אפייה מוקדמת (עיוורת) בגלל הזמן הארוך שהקיש נאפה. כמובן שאפשר גם לאפות חצי אפייה עם משקולות לפני הוספת הבלילה אבל בעיני חבל על הטרחה, הזמן והמאמץ.
  6. רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הרויאל 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת דק ואפשר גם להוסיף עשבי תיבול קצוצים דק כמו בזיליקום.
  7. מומלץ מאוד להוסיף תוספות לבצק שמחמיאות למילוי. למשל: צ’ילי גרוס לקיש בטטה, פרג שלם לקיש בצל וכו.
  8. אם אתם בוחרים לשים ירק קשה כמו בטטה או בצל חשוב לרכך אותם קודם או לחתוך לפרוסות דקות מאוד. אם משתמשים בירקות רכים יותר שמתרככים מהר כמו קישוא, פטריות, תירס וכדומה, ניתן לשים אותם גם בצורתם הטרייה. הכלל הקובע – חשבו האם הירק יספיק להתבשל בצורתו הנוכחית ב-30 עד 40 דקות של אפייה.
  9. כמות הרויאל משתנה מקיש לקיש בהתאם לכמות הירק שתשימו. אם החלטתם לשים יותר בטטות והן תופסות מקום כמובן שיהיה פחות מקום לכל הרויאל.
  10. ואם נשאר לכם בצק או רויאל? שאריות בצק – מאחדים את הבצק לכדי כדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקפיא לשימוש עתידי או מרדדים לעלה דק על נייר אפייה, חותכים לקרקרים ואופים עד שהם מזהיבים. מצננים היטב לפני שזוללים. רויאל – מוסיפים ירקות חתוכים קטן וקצת אבקת אפייה ואופים במנז’טים של מאפינס. התערובת צריכה להיות במרקם של טחינה סמיכה אז תמיד אפשר להוסיף עוד קצת קמח או ביצה.
  11. איזה ירקות אפשר לשים ואיך מטפלים בהם? פלפלים קלויים, בטטות (מרככים במיקרו או מטגנים במחבת או בתנור), פטריות צרובות במחבת עם או בלי בצל מטוגן, פרחי ברוקולי חלוטים או קצוצים דק מאוד, קישואים מגורדים או קוביות קישואים, חצילים קלויים ועוד ועוד.

5 תגובות

  1. נטע says:

    אפשר ללוש את הבצק בידיים אם אין מעבד מזון ?

  2. שרון says:

    האם אפשר להכין מראש ?

  3. נאוה says:

    אפשר להחליף לקמח כוסמין או קמח מלא או קמח כוסמין מלא?

  4. אסף says:

    באיזה כלי השתמשת בקיש שבתמונה?

  5. נאוה says:

    אני ממתינה לתשובה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend