קראנץ גבינה ושוקולד הכי טעים שאכלתם

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (25 votes, average: 3.04 out of 5)
Loading...

מי שעוקב אחרי הבלוג וודאי מכיר את עוגת הרוגלך, המתכון שגרף כבר כמעט חצי מיליון צפיות ובאמת כבש את הרשת.

ולמה אני מזכירה את העוגה הזאת? כי סוף סוף מצאתי מתמודדת ראויה שעלולה לקחת מעוגת הרוגלך את התואר. ותאמינו לי, זה קשה.

מה שמדהים בעוגה הזאת, זה שמילוי הגבינה נוכח ולא נעלם אל תוך הבצק. מכירים את עוגות השמרים עם הגבינה שצריך לחפש טוב טוב איפה המילוי? אז פה זה לא קורה.

השילוב האדיר בין גבינת מסקרפונה שמנתית עם מתיקות עדינה ביחד עם גבינה 5% שגם מוסיפה חמצמצות וגם מייצבת, הופכים למשהו גדול בהרבה מסך חלקיו. לעונג שאין כדוגמתו.

אל כל הטוב הזה תוסיפו נקודות שוקולד מריר קטנות שנמסות בפה והרי לכם ניצחון.

זה לא יאמן העוגה הזאת. פשוט לא יאמן כמה טעימה

הייתי גם מתארת לכם כמה הבצק הזה מדהים, רך ונוח מאוד לעבודה, אבל מדובר בבצק שאתם כבר מכירים מעוגות שמרים קודמות שלי ואני לא מחליפה אותו בשום מתכון אחר. הוא לגמרי מתכון של לגזור ולשמור.

מה זה, אתם עוד פה? רצו להכין <3 ואל תשמרו לי פרוסה, אני בדיאטה 😊 סתם, ברור שתשמרו לי.

5 דקות מעכשיו ויש לכם מילוי גבינה מושלם ברמות. ואגב, המילוי מתאים גם לגביניות

עוגת שמרים במילוי גבינה ושוקולד

מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 מ”ל (מיכל) שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

למילוי:
250 גרם (1 קופסה) גבינת מסקרפונה השף הלבן, בטמפרטורת החדר
200 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען
1 חלמון (הצהוב)
1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
40 גרם חמאה, מומסת
20 גרם (3 כפות) קורנפלור
150 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ גס

לסירופ ולהברשה:
1 ביצה L
5 כפות סוכר לבן
3/4 כוס מים

אופן הכנה:
– לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט לחמאה ולשים במשך 3 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במשך 8 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או למשך הלילה, מכוסה היטב, במקרר.
– למילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לשוקולד, עד שנוצר מילוי אחיד.
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן יחסית דק. בערך 1/2 ס”מ.
– מורחים 1/2 מהמילוי על כל מלבן בצק ומפזרים את השוקולד.
– מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים באמצע לאורך. לא כמו שחותכים רולדה לפרוסות אלא לצד השני כדי לחשוף את שכבות הבצק.
– מלפפים את 2 חצאי הבצק, כשהצד החתוך כלפי מעלה, ליצירת בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתחתית.
– חוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה כך שתיווצרנה לכם 2 עוגות. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
– מברישים את העוגות בנדיבות בביצה טרופה (כולל את המילוי למעלה שמבצבץ) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 עד 40 דקות. ממליצה בחום להציץ כבר אחרי 30 דקות לראות אם החלק העליון שזוף.
– סירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לגמרי. כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ ומאפשרים להן להצטנן לפני שמגישים.

שמישהו יקח את זה מפה אחרת אני אזלול הכל!

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד צ’יפס מריר אפשר שוקולד חלב או לבן ואפשר גם להמיר בצימוקים או חמוציות.
– אם אתם אוהבים מילוי גבינתי קצת חמצמץ אפשר להוסיף למילוי קליפה מגורדת דק מלימון אחד (מגרדים בעזרת החלק הדק בפומפייה).
– אם אין לכם שמנת חמוצה לבצק אפשר לשים גם שמנת מתוקה (שימו לב שצריך 200 מ”ל ולא 250 כמו מיכל שלם) או חלב או יוגורט או מים.
– אם אין לכם קורנפלור אפשר להשתמש בקמח לבן אבל קורנפלור עושה עבודה נהדרת פה בייצוב ורכות המילוי.
– אל תוותרו על הסירופ, הוא לא רק ממתיק הוא בעיקר שומר על העוגה לחה גם כמה ימים.
– המתכון בשיתוף תנובה – השף הלבן.

41 תגובות

  1. נוף says:

    האם אפשר להוסיף גם קוביות תפוחים/ריבת תפוחים?

    1. רחלי קרוט says:

      יו בטח, רעיון נהדר. קוביות תפוחים קטנות (אין צורך לבשל קודם) ולשים על הבצק כשהוא מרוח כבר בגבינה קצת תלוליות ריבה. עשית לי חשק להכין גם ככה 🙂

  2. ליאור איל says:

    היי לא רשמת לנו על כמה לאפות את העוגה
    (חייבת להכין הסוף שבוע את העוגה הזאת נראת משגעת ) ⁦❤️⁩

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת, תיקנתי <3

  3. דקלה says:

    כתוב… 180

  4. S says:

    שלום במה אפשר להחליף גבינת כנען? (אני גרה באנגליה )

    1. הילה says:

      כנ״ל באתי לשאול אותה השאלה.. אני גרה בארה״ב 🙂

      1. הגר says:

        בדיוק עמדתי לשאול שאלה זו בעצמי מאותה הסיבה 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          וואי וואי כולם אותה שאלה 🙂 אני תמיד שוכחת שיש גם גולשים שגרים בחו”ל.
          אז אפשר להמיר בריקוטה, עדיף עם כמה שפחות נוזלים. אם אתן מכירות גבינה מקומית שהיא כמו ריקוטה אבל יותר יציבה אז אפילו עדיף. המטרה כאן היא לשים גבינה רזה יחסית (5%) אבל כזאת שאין בה נוזלים והיא יציבה. כמו טברוג למשל.

          1. מורן says:

            גבינת טוב טעם גם הולך?

    2. רונית says:

      אם יש לך שם משהו כמו גבינה לבנה, אפשר לשים אותה למשך הלילה במסננת על קערה שתגיר את כל הנוזלים

  5. יונית says:

    איפה משיגים גבינת כנען
    זה גבינה שקל להשיג בסופר?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח בטח, בכל סופר הכי קטן יש. זה באריזה לבנה עם כיתוב כחול. אם את לא מוצאת כתבי לי.

  6. ד says:

    היי, העוגה במיטבה ביום ההכנה או שניתן להכין יום לפני?

    1. רחלי קרוט says:

      היא מושלמת גם יום ויומיים אחרי בזכות המילוי העשיר והסירופ שמרטיב אותה.

  7. שימרו says:

    מפתה כל כך!
    רחלי היקרה- האם לדעתך העוגה תחזיק כשושנים אישיות בתבנית מאפינס?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח. יצא מעולה <3

  8. מאיה says:

    איך ליפפת את זה כל כך סימטרי???
    וואו!

    1. רחלי קרוט says:

      מבטיחה סרטון בסופ”ש. אכין אותה שוב ואצלם בדיוק איך מלפפים ואיך חותכים את הבצק אחרי המילוי.

  9. רן says:

    שלום במה אפשר להחליף גבינת כנען?

    1. רחלי קרוט says:

      טברוג או ריקוטה. או כל גבינה לבנה רזה ללא נוזלים.

  10. שיר says:

    היי, הכנתי עכשיו את הבצק והכנסתי למקרר.. הבצק דביק מאוד, ככה זה אמור להיות?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, תקמחי היטב את משטח העבודה כשאת עובדת איתו.

  11. נעמה says:

    הי במה אפשר להמיר את המסקרפונה?

    1. רחלי קרוט says:

      גבינת שמנת בטעם טבעי

  12. דליה says:

    יש לל מתכונים משגעים

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה. שמחה שאת אוהבת

  13. מיכל says:

    היי במתכון של העוגת שמרים דאבל שוקולד יש בבצק גם מיכל שמנת מתוקה וגם מיכל שמנת חמוצה ובבצק הזה כתבת ללא שמנת מתוקה. מה ההבדל בין הבצקים ועל מה זה משפיע ?

    1. רחלי קרוט says:

      אני מגוונת כל פעם לפי מה שיש במקרר (תראי בהערות כתבתי שאפשר להמיר). הכי טוב זה שמנת חמוצה או שמנת מתוקה. ואם אין אז חלב או מים.

  14. מריה says:

    היי, נראה מהמם!
    האם הכוונה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

  15. גישי says:

    אפשר להכין עם גבינה לבנה 5 % מסונן מנוזלים במקום הגבינות?

  16. הדר says:

    אפשר להשתמש בדובדבני אמרנה במקום השוקולד ציפס?

  17. מעיין says:

    הי, בהנחה ולא אטרוף את שתי העוגות מחר כשאסיים להכין, האם אפשר להקפיא את העוגה המוכנה?
    תודה 🙂

  18. יהודית says:

    נראה נפלא- אבל מה עושים כשאי אפשר למצוא חמאה בחנויות?

  19. רונית תירוש says:

    הכנתי, ויצאה עוגת השמרים הכי טובה שאי פעם אפיתי ו/או טעמתי, בלי להגזים!!
    תודה!

  20. מורן says:

    היי רחלי אפשר גבינת טוב טעם למלית והאם גם חצי או שלם?

  21. ניצן says:

    האם אחרי האפייה אפשר לשמור בטמפ׳ החדר או שצריך לשמור במקרר? תודה רבה 🥰

  22. נועה says:

    בוקר טוב
    מתורגלת בבצקי שמרים
    הכנתי אתמול,תהיתי למה אין נוזלים בבצק..
    הבוקר איתי שלא ממש תפח ונשארו גם גושים של חמאה..
    להמשיך להכין..לזרוק..?
    מה את מציעה?

  23. הדס האוז says:

    הי רחלי, הכנתי את העוגה אבל הגבינה לא יצאה כמו אצלך אחא התערבבה עם בצק השמרים. יצאה עוגה טעימה אבל הבצק השתלט והגבינה היתה יוצר מפוזרת ולא אחידה בתוך הבצק כמו שאצלך.
    גם הליפוף לבורג היה מאתגר( בגלל יציאת הגבינה החוצה והבצק שנמתח מידי) עצות מה עושים? חייבת לעשות אותה שוב😊😊

  24. גישי says:

    הכנתי את העוגה עם גבינה לבנה 5% מסוננת ויצא מעולה, חילקתי את הבצק ל 3 פסים וגם ככה זה יצא פסים שמנים,
    הבצק יצא רך ומאוד טעים,
    הבצק היה הרבה יותר מורגש מהמלית,(גם ככה היה טעים)
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע שאהבת <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend