עוגיות ביסקוטי בציפוי שוקולד

Posted on

מצרכים:
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גרם (כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז מגורדת דק על פומפייה
3 ביצים L
כוס תוספות: משמשים מיובשים, פיסטוקים, אגוזי לוז, אוכמניות מיובשות, חמוציות, אננס מיובש

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן צמחי

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, עד שנוצר בצק רך ודביק. אין צורך לחתוך את התוספות או לקלות אותם קודם.
– מוציאים מהקערה חצי מהבצק, עם ידיים רטובות כי הבצק דביק, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומעצבים לצורת כיכר לחם. חוזרים על הפעול עם החלק השני של הבצק.
– אופים במשך 40 דקות, עד שהחלק העליון מעט מזהיב והכיכר יציבה מבחוץ. זה בסדר אם היא לא קשה לגמרי.
– מצננים בחוץ במשך חצי שעה או במקרר במשך 20 דקות.
– פורסים עם סכין לחם לפרוסות דקות (או עבות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד שהביסקוטי מזהיבים ומתקשים.
– מצננים לגמרי לפני שמצפים.
– ציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים לכוס גבוהה.
– טובלים כל ביסקוטי, עד 1/2 גובה, בשוקולד ומנערים מעט כדי להפטר מעודפים. מניחים על נייר אפייה ומעבירים לכמה דקות למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
– מעבירים לקופסה אטומה.

עוגיות ביסקוטי
שחקו עם התוספות בכל פעם מחדש

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים לגוון עם התוספות ולשים 1/2 כוס פירות יבשים ו-1/2 כוס אגוזים או לשים כוס רק מסוג אחד. והכי כיף? לשחק כל פעם עם התוספות.
– כמובן שלא חייבים לצפות את הביסקוטי בשוקולד אבל הוא מאוד מוסיף (ואפשר גם שוקולד חלב או לבן).
– אם רוצים לשדרג את המראה, מפזרים מעל השוקולד קוקוס, פיסטוקים קצוצים, ברס (אגוזים מקומלים וקצוצים) או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– אם בחרתם לצפות את הביסוקטי וחם בחוץ, מומלץ לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר. בחורף אין בעיה שהם יעמדו בחוץ.
– תוספת של ליקר שקדים או אגוזים (2 כפות) ישדרג עוד יותר את העוגיות.

  • לשתף זה כיף

5 תגובות

  1. נטלי says:

    נראות מעולה!

  2. אורית says:

    האם את מחלקת ל2 תבניות?
    או את פעולת הכיכר אחד מעל השני.
    לא הבנתי😊

  3. אורית says:

    שבת שלום, האם אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר? אשמח להמלצה וכמות.

  4. עגמי ריקי says:

    האם אפשר במקום קמח לשים קמח מלא?

  5. יפעת says:

    יצא טעים אבל מתוק מדי לטעמי
    אפשר להפחית ל- 3/4 כוס סוכר או סוכר חום

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend