סלט כרובית קולסלאו

Posted on
סלט כרובית קולסלאו

בין סלט טאבולה לסלט קולסלאו – שילוב משגע של כרובית טרייה פציחה עם ברוקולי, בצל ירוק ושקדים קלויים. ואת כל הכיף המרענן הזה עוטף רוטב קרמי שמוסיף עושר אבל עדיין מותיר את הסלט קליל.

אפשר להגיש אותו לצד מנה עיקרית או כחלק מהמנות הראשונות ואפשר גם להוסיף לו נתחי עוף צרובים מעט או קרוטונים ואז הוא הופך ממש לארוחה.

סלט כרובית קולסלאו
מרענן, קליל ועדיין עשיר ומיוחד

סלט כרובית קולסלאו

מצרכים:
1/2 ראש כרובית, נקייה ושטופה היטב
1/2 ראש ברוקולי, ללא הגזע הקשה
1 גזר גדול, קלוף
2 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית
1/2 כוס פרוסות שקדים

לרוטב:
3 כפות גדושות מיונז רגיל או לייט
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1 כף מייפל
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– קוצצים את פרחי הכרובית והברוקולי דק לגודל של 1/2 ס”מ בערך. אפשר גם לגרד על החלק העבה בפומפייה אבל אז הגודל יוצא קטן מדי לטעמי ויש גם משהו כיפי בגדלים שונים שנוצרים בחיתוך של סכין.
– מגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה ופורסים את הבצל או העירית לטבעות דקות. מעבירים לקערה עם הברוקולי והכרובית.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים היטב.
– קולים את השקדים על מחבת חמה עד שהם מזהיבים. מצננים מעט ומפזרים מעל הסלט.

סלט כרובית קולסלאו
אחזה באלגנטיות – אור פרמון. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום שקדים ניתן לפזר מעל אגוזים קלויים קצוצים או פקאנים מסוכרים קצוצים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים מעט עלי נענע קצוצים דק או עלי כוסברה.
– אפשר להכין את הסלט רק מכרובית או רק מברוקולי.
– טבעונים? אפשר בקלות להמיר את המיונז במיונז טבעוני. יש היום המון סוגים מעולים.

8 תגובות

  1. אורית says:

    היי,

    האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה?

  2. אופק says:

    שלום רחלי
    מה שלומך?

    אם כך אין פה שום בישול או הרתחה אפילו חלקית של הכרובית והברוקולי. הבנתי נכון?
    פשוט חותכים חי כמו שזה כמובן שטוף

  3. Mira Kalandarov says:

    האם צריך להרתיח את הברוקולי והכרובית ?

    1. רחלי קרוט says:

      לא אין צורך.

      1. נועם says:

        רחלי רק רציתי להגיד שזה מתכוון מדהים ועשיתי אותו כבר מלא פעמים. תמיד קוצר מלא מחמאות ומתחסל!!
        כל מתכון שלך הוא בול, תודה עלייך!!

  4. הילה says:

    היי רחלי, בוקר טוב,
    האם אפשר / צריך לשים את הרוטב כמה שעות לפני ההגשה כדי שיספגו טעמים, או שזה מסוג הסלטים שמזלפים את הרוטב רק ממש לפני ההגשה? תודה ושבת שלום!

    1. הילה says:

      היי רחלי, לא הספקת לענות לי, אז קיבלתי החלטה ושמתי את הרוטב כחצי שעה לפני ההגשה. יצא טעייייייייים כל-כך! תודה על המתכון!

  5. ענת says:

    אפשר דבש במקום המייפל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend