עוגת יוגורט מ-3 מצרכים (ללא קמח)

Posted on

כמעט 400,000 צפיות גרפה העוגה הזאת באינסטגרם שלי השבוע. והאמת? לגמרי בצדק. היא טעימה בצורה יוצאת דופן, ויעידו על כך עשרות האנשים שכבר הספיקו להכין אותה ושלחו לי תמונות מהממות, היא קלה מאוד להכנה, נחתכת בצורה מושלמת ואין בה טיפת קמח. כל מה שצריך זה לטרוף יחד 3 מצרכים וזהו. מפה היא הולכת לתנור.

שימו לב שכתבתי לכם הערות חשובות בסוף המתכון אז אל תדלגו על זה.

וכן, אפשר להשתמש בכל יוגורט. דיאט, עם ובלי סוכר, עם ובלי תוספת חלבון, טבעוני או חלבי. ואפשר גם להחליף חלק מהיוגורט בגבינה או שמנת. הכל הכל כתוב לכם בסיום המתכון.

צפו בסרטון הכנה של העוגה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת יוגורט מ-3 מצרכים

עוגת יוגורט מ-3 מצרכים

מצרכים:
500 גרם (2 ו-1/2 גביעים) יוגורט מתוק מכל סוג שאוהבים או יוגורט טבעי + 1/2 כוס אבקת סוכר/סוכר
5 ביצים L
6 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מניחים נייר אפייה בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20 (ולא גדולה יותר מזה).
– בקערה גדולה שמים יוגורט וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים את הפודינג או הקורנפלור (במידה ומשתמשים בקורנפלור חשוב מאוד לנפות אותו עם מסננת לתוך הקערה כדי שלא יהיו גושים) וטורפים היטב היטב.
– מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך שעה ועשר דקות על 170 מעלות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים וממש מעט רוטטת באמצע.
– מצננים את העוגה בחוץ כמה דקות ומעבירים למקרר עד צינון מלא. שימו לב שהעוגה צונחת, בעיקר מסביב, וזה בסדר גמור.
– פורסים אחרי שהעוגה הצטננה.

עוגת יוגורט מ-3 מצרכים

הערות ושדרוגים
– אם משתמשים ביוגורט ממותק מכל סוג שאוהבים (וניל, תות, עוגיות וכו) אין צורך להוסיף סוכר לעוגה. תמיד אפשר להמתיק עוד קצת בהגשה עם מייפל או רוטב שוקולד או אבקת סוכר או ריבה במידה וזה לא מספיק מתוק לכם.
– אם משתמשים ביוגורט טבעי מכל סוג שאוהבים (ללא סוכר) מוסיפים לעוגה 1/2 כוס סוכר או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים. ממייפל ועד תחליפי סוכר. אם משתמשים בפודינג ולא בקורנפלור אפשר גם לשים רק 1/3 כוס סוכר/ממתיק במקום 1/2 כוס. מזכירה שהסוכר מתווסף רק אם משתמשים ביוגורט רגיל לא ממותק.
– האם אפשר יוגורט טבעוני? כן. האם אפשר יוגורט חלבון? בהחלט.
– ניתן להחליף חלק מכמות היוגורט בגבינת ריקוטה, שמנת חמוצה, גבינת שמנת 5% או גבינה לבנה. אפשר להחליף חצי מהכמות או פחות מזה. העיקר שבסוף יהיה לכם כמות של 500 גרם.
– רוצים לשדרג? ניתן לערבב 1 גביע שמנת חמוצה עם 2 כפות אבקת סוכר ולמרות בעדינות על העוגה אחרי שהיא מצטננת מעט. זה מייצר שכבה עליונה קרירה וכיפית.
– עוד רעיונות לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילה 1 כפית משחת וניל או תוכן של מקל וניל אחד (ואפשר גם תמצית) ואפשר גם להוסיף לבלילה קליפה מגורדת דק מ-1/2 לימון או 1/2 תפוז.

37 תגובות

  1. רבקה says:

    את התנור על טורבו או על אפיה למטה ולמעלה?

    1. צביה מופרדי says:

      היי, אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?

  2. אורית says:

    תודה על מתכון מהמם,
    עשיתי את העוגה בתבנית 20, עם פודינג וניל, יוגורט טבעי ומעט סוכר.
    העוגה יצא מצויין אבל החלק העליון לא נשאר בהיר כמו אצלך בתמונה.
    מה הסיבה לכך?

  3. מור says:

    היי כמה גרם זה 6 כפות פודינג וניל?

  4. מירב says:

    הי
    תנור על טורבו או חום עליון תחתון?
    תודה

  5. נחמה says:

    שלום רב. האם במקום קורנפלור אפשר להשתמש בטפיוקה שנחשב בריא יותר?

  6. מירב says:

    איזה מתכון מעולה!!!! תודה רבה

    1. לבנה says:

      היא לא עונה אז אולי את? עשית על טורבו או סטטי?

  7. הדר says:

    ממש עוגה לא טעימה.
    טעם חזק של ביצים.
    טעם של חביתה של הסושי.
    לצערי ממש לא מוצלח.

    1. אור says:

      תודה שכתבת לא נשמע טעים

    2. יעלה says:

      תודה על הכנות חסכת לי לזרוק לפח

    3. שולמית says:

      מסכימה איתך

  8. זיוה says:

    היי, איך אפשר לטבען את העוגה ? במה אפשר להחליף את הביצים ? תודה רבה

    1. טבעונית, אבל קצת יותר חכמה says:

      נו באמת, תסתכלי על כמות הביצים ועל המרכיבים: נראה לך שאפשר לטבען את העוגה הזאת?

  9. אבי says:

    הי, הכנתי בתבנית אינגליש קייקנו עוגה יצאה מאוד רטובה. היו הרבה נוזלים בתחתית, מה יכולה להיות הסיבה? אפיתי במשך שעה על 170

    1. רועי says:

      לא אשמתך, מתכון לא מוצלח בעליל. אי אפשר לעשות עוגה שמתיימרת להיות עוגת גבינה עם יוגורט ולא גבינות/שמנות רוויות שומן.

  10. 1234 says:

    עוגה גרועה ומאכזבת ברמות. זה למעשה לא עוגה אלא פשטיגת ביצים לא טעימה בטעם גבינה. חבל על המצרכים וההשקעה. זרקנו את העוגה בפח אחרי טעימה בכפית. 5 ביצים זה 6 שח. 500 גרם גבינה זה 12 שח. 1 פודינג וניל 6 שח. כוס סוכר 2 שח. שעה וחצי חימום תנור של 3000 ואט זה עוד 5 שח. בלי לחשב זמן עבודה אנושי זה יוצא הוצאה ישירה של 31 שח !!! עדיף להוביף עוד 8 שקלים ולקנות עוגת גבינה מוכנה בסופר ב 39 שח. אל תעשו את הטעות. פשוט יוצא עוגה מגעילה

    1. שולמית says:

      גם אני זרקתי אותה לפח. רק חבל על הכסף כי חביתה טעימה עולה הרבה פחות

  11. איילת says:

    האמת פעם ראשונה שאני מכינה מתכון שלך שלצערי יצא ממש נטול טעם

  12. ??? says:

    רחלי תותחית והכנתי כבר כמה מתכונים שלך בעבר אבל העוגה הזאת פשוט איומה. אי אפשר אפילו לקרוא לה עוגה זה יותר כמו חביתה חלבית אפויה. המרקם והטעם פשוט לא מוצלחים בכלל.
    הלך כמו שהיא לפח. חבל על המצרכים, עדיף להשקיע קצת יותר כסף וזמן ולהכין עוגת גבינה קלאסית או לקנות בקונדיטוריה ולחסוך את הבזבוז של המצרכים בתקופה שגם ככה הכל יקר.

  13. סתיו says:

    אני מאוד אוהבת את המתכונים מהאתר וסומכת על כל אחד מהם. עם זאת, העוגה יצאה לי ממש ממש לא טעימה למרות שעכבתי באדיקות לאחר כל ההוראות. בנוסף, גם מבחינת המראה יצאה רחוקה מהמציאות.
    אוף.

  14. הודיה says:

    הצילו!!!!!!
    מה זה התגובות האלו??
    גם אם לא הלך, יש צורה לומר דברים!!
    אני פשוט בהלם מהצורה שבה אנשים מתבטאים.
    לא רוצה להאמין שיש כאלו אנשים סביבי.

  15. עדן says:

    אני המומה מהתגובות. אתן זוכרות שהיא לא חייבת לכן כלום כן?? שאתן לא משלמות שקל על צפייה בתכנים שלה! לעשות פה חישובים של כמה עלה לכן ולכעוס? להתעצבן שזה לא מה שציפיתן?? זאת עוגה מ3 מרכיבים. היא לא מתיימרת להחליף עוגת גבינה, בטח לא עוגת גבינה שמנה של קונדיטוריה. הכנתי את העוגה ויצא לי מצויין! לדיאטה היא מושלמת. 16 חתיכות, כל אחת כ85 קלוריות, הוספתי גרידת לימון ופירות יער ונהנתי ממש.

    1. בתאל says:

      אלוםפה כל הכבוד!!!

    2. ליאת says:

      מחזקת כל מילה שכתבת!!

  16. אינה says:

    הכנתי אתמול בתבנית אינגליש קייק כי אין לי תבנית של קוטר 20. כשהעוגה כבר הייתה בתנור, נזכרתי לקרוא את התגובות ופתאום נבהלתי מה הולך לצאת.
    אז היום טעמתי וזה בסדר גמור, ולפי דעתי מי שהגיב בחומרה כנראה לא שם לב להערות שאחרי המתכון עצמו.
    אז זאת לא עוגת חלומות אבל היא בהחלט בסדר ואין לה טעם של פשטידת ביצים, לפחות לא אצלי

  17. ליאת says:

    הכנתי את העוגה עם שמנת חמוצה במקום יוגורט ותחליף סוכר (אילוצים). היא יצאה טעימה מאד! תודה רבה על מתכון גאוני!
    לגבי תגובות “יפות” ו- “מכבדות” שנכתבו כאן…מצער מאד. מהיכן הרוע הזה???

    1. לימור says:

      ממילא נראה שהיא לא קוראת תגובות, אז…

  18. יוחנה says:

    עשיתי את המתכון עם 250 מ״ל יוגורט חלבון תות, ו150 מ״ל גבינה לבנה 5%, פודינה כמו שכתבה, ואחרי שקראתי חלק מהתגובות ונבהלתי קצת, הוספתי עוד כף סוכר ובערך 3 גפות דומדמניות שחורות.
    וחוזרת כדי להגיב שיצא ממש טעים 🙂

  19. מורן says:

    היי,
    אפשר עם יוגורט עיזים?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  20. ג says:

    האמת? יצא ממש טעים! וגם בריא

  21. חן says:

    מתכון לא מוצלח. ניסיתי כמה מתכונים מהאתר שלך ועקבתי אחרי ההוראות, לצערי המתכונים לא מדויקים ולא מוצלחים. זרקתי לפח

  22. דניאל says:

    היי. הכנתי עם שדרוג של יוגורט יווני 10% , לימון בבלילה וציפוי של: יוגורט יווני , לימון וסוכר. יצא ממש טעים.

  23. פגי שרון says:

    יצא טעים מאד ! ( יוגורט יווני וקורנפלור , והוספתי כמו שכתבת בהערות, גבינה לבנה 5%), אמנם מכיוון שהעוגה נמוכה, ציפיתי בשמנת מתוקה שהקצפתי עם פודינג וניל, ופיזרתי מסביב דודבדבני אמרנה. יצאה עוגה מעולה!!

  24. שולמית says:

    אני הוספתי מעט מחית וניל וגרידת לימון

  25. שולמית says:

    חביתה מתוקה ולא טעימה. איכס

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend