עוגת חלבה בחושה בקערה אחת

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 הצבעות, ממוצע: 2.00 מתוך 5)
Loading...

כמה פשוטה וקלה להכנה ככה טעימה וממכרת.

מצרכים לעוגת חלבה:
145 מ"ל (3/4 כוס) שמן צמחי – קנולה/סויה/חמניות
3 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס טחינה גולמית
כוס מיץ תפוזים (טרי או קנוי)
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה

לסירופ:
כף טחינה גולמית
2-3 כפיות סוכר
4 כפות מים

לעיטור (לא חובה):
4-5 כפות קוקוס קלוי (קולים על מחבת חמה ללא שמן) או חלבה מפוררת או שערות חלבה

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מניחים שמן, ביצים, סוכר ווניל וטורפים היטב. מוסיפים את הטחינה והמיץ תפוזים וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה או 2 אינגליש קייק בינוניות (שימו לב שהעוגה תופחת מאוד אז למלא קצת פחות מ-3/4 גובה).
– אופים במשך 30-40 דקות (תלוי אם אפיתם בתבנית גדולה או בינונית) עד שהעוגה זהובה למטה וקיסם המוחדר אליה יוצא עם פירורים לחים.
– סירופ: בקערה קטנה מניחים טחינה גולמית, סוכר ומים רותחים ומערבבים היטב. מברישים בנדיבות את העוגה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.

עוגת חלבה
אותה עוגה בגרסת מיני

אופציות לשדרוג:
– מוסיפים לבלילה, אחרי איחוד כל המצרכים, 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר/חלב או 100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס או פיסטוקים קצוצים או שוקולד לבן קצוץ.
– ניתן לעטר את העוגה באבקת סוכר או לפזר מעל הסירופ, אחרי שהתקרר מעט, קוקוס קלוי (פשוט קולים על מחבת יבשה 1/3 כוס קוקוס לבן ומערבבים היטב שלא ישרף).
– למי שאוהב, אפשר להוסיף לבלילת העוגה כפית קינמון.
– הכי טעים? לפזר מעל העוגה שערות חלבה או לפרור חלבה וניל (או כל טעם אחר שאוהבים).

עוגת חלבה בחושה

  • לשתף זה כיף

9 תגובות

  1. מורן says:

    הכנתי אותה לפני כמה ימים. הטעם של הטחינה היה עבורי קצת חזק מאוד. בפעם הבאה אכין אותה עם פחות טחינה, אבל בסך הכל עוגה נחמדה מאוד, וכמובן- קלה להכנה!

    1. רחלי קרוט says:

      ובדיוק היום מישהי שאלה מה אפשר להוסיף כדי שיהיה טעם חזק יותר :)) זה באמת בסוף עניין של טעם. את לגמרי יכולה להפחית בכמות הטחינה, עדיין יצא מעולה מבחינת המרקם.

  2. סמדר says:

    היי רחלי, האם אפשר לאפות כמאפינס? והאם אפשר לוותר על הזיגוג?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר (אבל הוא מוסיף). וכן, בהחלט אפשר כמאפינס

  3. עדי says:

    מה אפשר במקום מיץ תפוזים?

    1. ניצן says:

      מצטרפת לשאלה, במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?

      1. רחלי קרוט says:

        לגרסת פרווה: חלב/קרם קוקוס, חלב אורז/סויה/שקדים, מים
        לגרסה חלבית: חלב, שמנת לבישול/מתוקה

  4. שרה says:

    בגרסת הלא סוכר :
    1. לא מספיק חלבתית. צריך אולי יותר מהציפוי. הוא לא נספג אלא נשפך מלמעלה ככמו בגרסת המאפין בתמונה.

    2. עולה מאד אולי כדאי פחות משלושת רבעי תבנית. גם התפוצצה לי.

    3. טעימה. הורסת דיאטות.

    שמתי 13 שקיות ספלנדה במקום חצי הספל סוכר בעוגה ו 3 שקיות ברוטב החלבה.

    בינתיים יצאו רק המאפינס. האינגליש קייק עוד נאפה. הולכת להכין עוד קצת מהציפוי

    1. רחלי קרוט says:

      אם אוהבים טעם מאוד מודגש של שחלבה אפשר לשים בפנים ממש חלבה (מפוררת) או באמת לשים יותר ציפוי.
      עוגות שמתפוצצות זה אחלה, זה לא משהו לא תקין 🙂 אולי פרגנת קצת עם האבקת אפייה? 🙂 לפעמים זה גם תלוי כמה האבקת אפייה "טרייה" ואז היא יותר או פחות חזקה.

      וממש שמחה שהיה לך טעים והחכמתי לגבי הסוכר, לא ידעתי שאפשר להמיר ויצא עדיין מוצלח. את קונה את התחליף סוכר הזה בסופר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend