זמן קפה – משלוח מנות מושלם לאוהבי קפה (4 מתכונים שווים במיוחד)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...
משלוח מנות לפורים - מתכוני קפה

עד לפני כמה חודשים בכלל לא אהבתי קפה. חשבתי שזה משקה למבוגרים, ואני? אני בכלל ילדה.

לעומת זאת, המשפחה שלי מכורה לקפה ולכל אחד מהם יש פייבוריט משלו. האח הקטן מעדיף קפה שחור חזק, בכוס קטנה של פעם. האח הגדול שותה בעיקר קפסולות, ועדיף בכל פעם טעם מגניב אחר. אמא שלי שומרת אמונים לקפה נמס, עם חצי כוס מים רותחים וחצי כוס חלב קר. ואבא שלי? הוא בכלל מעדיף את הפלטיניום.

כך יצא שכבר שנים אני מכירה את כל הסוגים אבל לא שותה מהם.

לפני כמה חודשים, יצא לי לשתות במקרה קפה קר וראו זה פלא, פתאום הבנתי שאולי קצת פספסתי.

טראפלס שוקולד וקפה
בדרך לטראפלס שוקולד וקפה שיהפכו בקרוב למתנה קטנה שעושה שמח

מאז אני מנסה מלא סוגים וטעמים, במשקאות או בקינוחים, ולומדת להבין על מה כולם דיברו כל השנים האלה.

כשפנו אלי החבר’ה מקפה עלית, רגע לפני פורים, כדי לחשוב ביחד עם רעיונות למתוקים שמשלבים קפה, הרגשתי שזאת הזדמנות נהדרת בשבילי לתת במה לכל הטעמים האלה ולשדך לכל קפה את הקינוח שלו, את הטעמים שמחמיאים לו. ביחד, הפכו המתוקים האלה למשלוח מנות שהוא מתנה מדהימה למי שאוהב קפה. לחבר שאתם אוהבים באמת, למישהו מהמשפחה, לזה שיושב לידכם בעבודה ולא יכול בלי הקפה של הבוקר. ובנינו, גם לעצמכם.

טראפלס שוקולד וקפה
הנקודות הקטנות של הקפה יפתיעו בכל ביס מחדש

טראפלס שוקולד וקפה

קינוח קטן ועשיר שפשוט מתמוסס בפה. משהו קטן שהופך את היום להרבה יותר שמח וממלא באנרגיה. אפשר לארוז בצלופן כמה ביחד ואפשר להכניס מקל לכל כדור, לארוז בנפרד, ולכתוב פתקית קטנה שמסבירה שאת הכדור הזה מערבבים בתוך חלב חם כדי ליצור משקה שוקולד-קפה.

מה שמופלא בכדורים האלה, שיש בהם נקודות קטנות וקצת קראנצ’יות של קפה שגם מוסיף טעם אבל גם מרקם משגע ומפתיע.

מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
30 גרם חמאה
2 כפות קפה PLATINUM
2 כפות ליקר קפה – לא חובה (ואפשר גם ליקר אחר שאוהבים)
1 כוס קקאו – לציפוי

אופן הכנה:
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד, שמנת וחמאה וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים את גרגירי הקפה והליקר ומערבבים היטב.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים או למשך הלילה.
– יוצרים כדורים מהגאנש שהתייצב ומגלגלים בקקאו. אם הגאנש קשה מדי אפשר לתת לו להתרכך קצת בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות.
– שומרים במקרר עד שרוצים לאכול או לארוז בשקית צלופן.

טראפלס שוקולד וקפה
כמה קטנים כמה משובחים ועשירים

הערות ושדרוגים
– אפשר לשים גם 3 כפות קפה או כף אחת. תלוי כמה חזק אתם אוהבים את טעם הקפה.
– בגלל התכולה הגבוהה של השוקולד פה, הטראפלס נשמרים נהדר גם מחוץ למקרר כל עוד לא חם כמובן.
– מומלץ להשתמש בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים.
– רוצים לשדרג? מכניסים מקל, כמו של סוכריה, לתוך הטראפלס ואורזים כל כדור כזה על מקר בנפרד. בבית, מי שקיבל את המתנה שהכנתם, יכול לערבב את זה בתוך חלב חם ויתקבל משקה שוקולד וקפה מושלם.

קאפקייקס שוקולד וקפה שחור
השילוב של הקפה עם השוקולד המריר הופך את הקאפקייקס האלה למתוק האולטימטיבי לצד קפה שחור

קאפקייקס שוקולד מריר וקפה שחור עם הל

הקאפקייקס האלה שוקולדיים להפליא ומשתדכים מעולה לצד כוס זכוכית קטנה עם קפה שחור חזק. הטעמים של הקפה, שמחמיאים מאוד לשוקולד המריר, גם משתלבים נהדר עם ההל שמוסיף לכל העונג הזה ניחוח מסקרן.

מצרכים ל-12 קאפקייקס:
2 ביצים L
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
150 מ”ל (3/4 כוס) שמן
1/3 כוס קקאו איכותי
1 כפית קפה שחור
1/4 כפית הל טחון (ניתן להשתמש גם בקפה טורקי עם הל)
140 גרם (1 כוס) קמח תופח

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
פולי קקאו גרוסים – לא חובה

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמנת ושמן וטורפים היטב.
– מוסיפים קקאו, קפה שחור, הל וקמח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
– מעבירים למנז’טים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים.
– בינתיים ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מצפים את הקאפקייקס, מעטרים בפולי קקאו ושומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד שרוצים לזלול או לארוז למשלוח מנות.

קאפקייקס שוקולד וקפה שחור
מאוהבת בסדקים האלה – קשוחים, מחוספסים אבל הכי טעימים
קאפקייקס שוקולד וקפה שחור
אתם קולטים כמה זה רך ושוקולדי בפנים?

הערות ושדרוגים
– במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקרם קוקוס (לגרסת פרווה).
– למי שלא אוהב, אפשר להשמיט את ההל.

קאפקייס שוקולד וקפה שחור
טוב, זה מדהים. איך לא חשבתי לשלב בין השניים עוד קודם?

אל תפספסו:
מתכון לקאפקייקס קרמבו
מתכון לקאפקייקס בצורת כבשים
מתכון לקאפקייקס ב-100 קלוריות
מתכון לקאפקייקס קשת בענן

עוגיות קצף במילוי וניל וקפה
הקפה מנקד את הקצף בנקודות קטנות ומפנקות שמזכירות את הבית

עוגיות קצף במילוי קציפת וניל וקפה

העוגיות האהובות של אמא שלי מקבלות שדרוג ומתהדרות בנקודות קטנטנות של קפה נמס. וחוץ מזה, הן באמת השידוך המושלם לצד הקפה של הבוקר.

מצרכים (ל-35 עוגיות):
200 גרם חמאה רכה ,בטמפרטורת החדר
3 חלמונים (הצהוב) – את הלבן שומרים למילוי
500 גרם קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה (או יוגורט או קרם קוקוס)
1/2 כוס מיץ תפוזים (או מים או חלב)

לקציפת וניל וקפה:
3 חלבונים (הלבן)
3/4 כוס סוכר לבן
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קפה נמס (אפשר גם יותר למי שאוהב טעם דומיננטי יותר)

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק רך ואחיד.
– עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה (חשוב שיהיה נקי לגמרי משומן אחרת החלבונים לא יקציפו) את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף.
– מוסיפים את הסוכר בזרם איטי ומקציפים עד לקבלת קצף רך.
– מוסיפים פודינג וניל וקפה ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה.
– מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן דק.
– מורחים 1/3 מכמות הקציפה ומגלגלים לרולדה.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומניחים, כשהצד החתוך כלפי מטה, על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב. העוגיות יוצאות קצת רכות וזה בסדר.

עוגיות קצץ וניל וקפה
הטעם האהוב של הקפה פוגש את העוגיות הפופולריות שתמיד קוצרות מחמאות
עוגיות קצף במילוי וניל וקפה
העוגיות של אמא מקבלות שדרוג חדש

הערות ושדרוגים
– רוצים טעם דומיננטי יותר של קפה? מוסיפים 1 כף קפה נמס גם לבצק עצמו.
– רוצים להכין עם בצק שוקולדי? פשוט ממירים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות קקאו.

אוזני המן במילוי בראוניז שוקולד וקפה
ממלאים, מקפלים וקדימה לתנור. המתוק שאהוב של החג
אוזני המן במילוי בראוניז שוקולד וקפה
אוזני המן זה כזה דבר יפה

אוזני המן במילוי שוקולד וקפה

כי אי אפשר לעבור את פורים בלי אוזני המן. ואם כבר אוזני המן, אז כאלה שיש בהן מילוי נפלא של בראוניז שוקולד עם טעמים עדינים של אגוזי לוז שמגיעים מהקפסולה ומוסיפים ריח וטעם אגוזי.

אפשר להכין את העוגיות האלה עם בצק פריך מוכן (מקצר מאוד את התהליכים) ואפשר עם בצק שמכינים בבית. כך או כך מדובר בסוג של טארט שוקולד קטן שיתחסל ראשון במשלוח מנות.

מצרכים:
1 בצק פריך מוכן, מופשר על פי הוראות היצרן (או בצק פריך ביתי לפי המתכון הזה)
1 עוגת שוקולד/בראוניז בגודל אינגליש קייק (אפשר לקנות מוכן או להכין בבית)
3 כפות ממרח שוקולד
1 קפסולת אספרסו
אבקת סוכר – לעיטור

אופן הכנה:
– קורצים עיגולים עם סף של כוס או קורצן עגול מהבצק ומניחים בצד.
– בקערה גדולה מפוררים פנימה את העוגה.
– מכינים אספרסו מהקפה ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים ממרח שוקולד מערבבים היטב.
– מוסיפים את השוקולד והקפה ולתערובת העוגה/בראוניז ומערבבים.
– יוצרים כדורים מתערובת השוקולד ומניחים באמצע עיגולי הבצק. מרטיבים מעט את השוליים וסוגרים לצורת אוזן המן. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– מעבירים את אוזני ההמן לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט. מצננים היטב ורק אז מפדרים באבקת סוכר.

אוזני המן במילוי בראוניז שוקולד וקפה
רק אלה לבד, בתוך שקית צולפן, הן משלוח מנות נפלא

הערות ושדרוגים
– במקום ממרח שוקולד אפשר גם ממרח חלבה או ממש ריבת חלב. הם משתלבים נהדר עם השוקולד והקפה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

1 תגובות

  1. שרון says:

    לכמה זמן אוזני ההמן ועוגיות הקצף נשמרות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend