חלת שום ועשבי תיבול

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (18 הצבעות, ממוצע: 3.56 מתוך 5)
Loading...
חלת שום ועשבי תיבול

כשביקשו ממני לחשוב על מתכונים לתכנית הטלוויזיה “מתכון מנצח”, אליה הצטלמתי במסגרת ערוץ האוכל FOODY, היה לי ברור שאחד מהם יהיה חלה. גם כי מדובר במתכון שהוא תרפיה לחלוטין וגם כי מאוד רציתי להראות לכולם כמה זה קל להכין חלה מדהימה, מ-6 רצועות, בבית.

כשתהיתי איך לגוון, בכל זאת יש בבלוג לא מעט מתכונים לחלות (לינקים למטה), נזכרתי בלחמניות שום הקטנות והרכות שאני כל כך אוהבת והחלטתי להכין גרסה גדולה שלהן. מעין לחמניית שום ועשבי תיבול ענקית. עם ריח מטורף ומרקם שמזכיר עננים.

לעומת אחותה הקלאסית, החלה הזאת מתאימה לצד ממרחים מלוחים וגם ככה לבד, בלי שום דבר לצידה. ואם תכינו אותה לארוחת החג תגלו שהיא גונבת את ההצגה מכל האוכל שיש על השולחן.

ואגב, קוריוז קטן מהתכנית, החלה הזאת הפכה בצילומים לאחד הנעלמים הגדולים. בכל רגע נתון שמעתי מישהו במסדרון תוהה לאן נעלמו החלות (הכנו 6 כאלה – בכל זאת תכנית טלוויזיה וצריך גיבוי). גם שהיינו צריכים לקחת אותה מהסט לצילום סטילס היא פשוט נעלמה. לא משנה את מי שאלנו אף אחד לא ראה אותן. בדיעבד הסתבר שחצי מהצוות החביא אותן כדי לקחת הביתה 🙂

> אל תפספסו10 טיפים לחלות מושלמות

צפו: איך להכין חלת שום ועשבי תיבול מתוך התכנית בערוץ FOODY


וגם: איך לקלוע חלה מ-6 רצועות

חלת שום ועשבי תיבול

מצרכים:
1 קילו קמח לבן או 500 גרם קמח לבן ו-500 גרם קמח כוסמין
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
5 כפות סוכר לבן
2 ו-3/4 כוסות (660 מ”ל) מים קרים
1/2 כוס שמן זית
1/2 צרור עלי בזיליקום – אפשר גם יותר
1/2 צרור עירית – אפשר גם יותר
2 כפיות אבקת שום
1 כף מלח

לציפוי לפני האפייה:
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן או מייפל
1/2 כפית אבקת שום
מעט מלח גס

לזיגוג אחרי האפייה:
4 כפות שמן זית
5 שיני שום, כתושות דק
10 עלי בזיליקום
1/3 צרור עירית

אופן הכנה:
– קוצצים את הבזיליקום דק ואת העירית פורסים לטבעות דקיקות.
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבלים על מהירות איטית במשך 2 דקות.
– מוסיפים בזרם איטי, בזמן הערבול, את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 3 דקות נוספות.
– מוסיפים את המלח, השום ועשבי התיבול ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים במשך 5 דקות נוספות. סה”כ 10 דקות לישה.
– מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של 40 דקות בקיץ או שעה בחורף.
– מחלקים את הבצק לחתיכות במשל 110-130 גרם.
– מחזיקים ביד את הבצק שחתכתם ומקפלים לחלק העליון שלו את כל הצדדים. בעצם מה שצריך להתקבל זה עיגול בצק שחלק אחד שלו חלק לגמרי. בשלב הזה אפשר להעזר בשיש ולגלגל את הבצק לעיגול חלק בעזרת הידיים. מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה או על שיש משומן קלות ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 2-5 דקות.
– משמנים ממש ממש מעט את השיש ומועכים כל עיגול בצק למעין פיתה שטוחה, מגלגלים לצורת גליל ומניחים בצד. ממשיכים באותו אופן עם כל כדורי הבצק עד שנוצרים לכם גלילים שמנמנים וקצרים יחסית. מניחים להם לנוח במשך 2-5 דקות.
– מרדדים כל גליל לרצועה ארוכה יותר, בעזרת הידיים ונזהרים לא לקרוע את הבצק. אם אתם מרגישים שהוא מתנגד פשוט תניחו אותו בצד לכמה דקות והוא יתרכך ויהיה לכם קל יותר למתוח אותו. אורך הרצועה תלוי מאוד באורך החלה שאתם רוצים, ההמלצה שלי היא להגיע לאורך של 50 ס”מ. ככה תצא לכם חלה ארוכה ומרשימה אבל כזאת שנכנסת בתבנית תנור.
– קולעים את החלה עם הרצועות (ראו סרטון) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ברווח גדול אחת מהשנייה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 40 דקות.
– 10 דקות לפני סיום ההתפחה מברישים את החלות היטב בשמן זית מעורבב עם סילאן ואבקת שום ומפזרים מעט מלח גס. בשלב הזה אין צורך לכסות שוב את החלות כי הן דביקות.
– רגע לפני שמכניסים לתנור מברישים שוב את החלות בשמן זית, סילאן ואבקת שום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 17-22 דקות או עד שהחלות זהובות.
– בינתיים, בסיר קטן, מחממים את השמן על אש נמוכה ומוסיפים את השום. מבשלים במשך 2-3 דקות ולא יותר. אנחנו לא רוצים שהשום ישרף אלא רק יתרכך מעט.
– קוצצים דק את הבזיליקום והעירית ומוסיפים לשמן החמים עם השום.
– כשהחלות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים אותן בשמן המתובל ומניחים להן להצטנן לפני שזוללים.

חלת שום ועשבי תיבול
יש לה ריח מטורף! | חלת שום ועשבי תיבול

אל תפספסו – עוד מתכונים לחלות:
חלת פלעצלך – חלה עם בצל מטוגן
חלת סלק ורודה
חלה במילוי עגבניות מיובשות וכרשה

חלה מקמח כוסמין

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

28 תגובות

  1. רחל ניר says:

    האם אפשר להשתמש בירק אחר במקום בזילקום

    1. רחלי קרוט says:

      עוד עירית, פטרוזיליה, כוסברה ואפילו תרד קצוץ דק מאוד, אבל בזיליקום מדהים פה ❤️

    2. יניב says:

      היי רחלי, אני רוצה לנסות את המתכון הזה ויש לי 2 שאלות .

      1. האם הכמות של המרכיבים בכפות , אלה כפות רגילות של הבית? אוניברסליות? והאם זה משנה משהו?

      2. איפה משיגים את המלחיה הזאת שרואים שאת משתמשת במתכון?

      תודה.

      1. יניב says:

        ועוד שאלה- בסרטון את אומרת לשים 2 כפות שום , במתכון רשום 2 כפיות, אז מה נכון ? כפית וכף שונה לגמרי בכמות….

  2. יואב says:

    היי יש לי אורגנו טרי בזיליקום טרי ויטמין טרי. מה יתאים למתכון?
    ומה את ממליצה להשמיט מהעשבים?

    1. רחלי קרוט says:

      שים הרבה בזיליקום, קצת אורגנו ובלי טימין. ונסה להשיג עיריית, ממש מומלצת

  3. יואב says:

    ועוד שאלה…
    שאני עושה חלה של 6 רצועות . יצא לי 2 חלות כלומר 12 רצועות? או שעדיף לעשות חלה של 4 שיצא יחלות יותר ארוכות ושמנמנות

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שאיך שנוח לך, אני אוהבת חלות גדולות כי הן יותר מרשימות אז מעדיפה שתי חלות של 6

  4. ג’ולי says:

    תודה
    גם אצלך וגם בסרטון של אפרת – אתן מדברות למצלמה והמבט שלכן כל הזמן פונה הצידה ולא צופים וזה מאוד מוזר ולא טבעי.

    1. רחלי קרוט says:

      זה החה הקונספט של התכנית והוא המשך ישיר למה שקורה בארה”ב שם הרבה מהסרטונים מצולמים ככה. ההגיון היה שאנחנו מדברים לחבר בחדר ופחות למצלמה אבל זה אכן מוזר בהתחלה ?

  5. עדי says:

    היי רחלי,
    מה לעשות אם אין לי אבקת שום? לוותר או לשים שום טרי במקום? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      המממ לוותר

  6. נעה says:

    נראה מהמם. רק שאלה קטנה- האם אפשר להחליף את הסוכר שבתוך החלה במשהו אחר? אם אני רוצה להנגיש לסכרתיים?

    1. רחלי קרוט says:

      סילאן, מייפל או כל ממתיק אחר שאוהבים. כולם יעבדו נהדר

  7. אפרת says:

    נראה מתכון משגע!
    בכלל, זו ההזדמנות שלי להודות לך על המתכונים המקסימים והתמונות האלופות!
    תצליחי ושנה טובה ומתוקה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תודה ענקית! חג שמח

  8. שיר says:

    היי! נראה מהמם, יוצאות במתכון הזה 2 חלות או אחת? תודה וחג שמח 🙂

  9. זהר says:

    היי 🙂
    בבקשה אל תהרגי אותי על השאלה
    אבל אפשר להכין את החלה גם בלי מיקסר?
    חג שמח!

  10. ענבר says:

    הי,
    האם אפשר להשתמש בקמח קוסמין מלא?

  11. פני says:

    אימא-לה איך טעים! איזה כיףףףף חלה קסומה ואוורירית אחרי שהחלות האחרונות שהכנתי כשלו כשלון חרוץ. ואוו!

  12. קרן says:

    החלה שגנבה את ההצגה בשולחן החג! יצא פשוט מושלם!

  13. צארלי says:

    מצטרפת לשאלה…

  14. קאמי says:

    רחלי יקרה, את מגישה את המתכון/ים בחן רב, עם “תבלין של רגש”. יחד עם זאת, עליך לתקן אי אילו טעויות שפה! אין ביטוי בעברית: להוסיף “לבפנים” כמו שאין להוציא “לבחוץ”…! הוסיפי “פנימה” ו/או הוציאי “החוצה”…! מרבית השפים נוהגים להוציא “לבחוץ” את הירק בגמר בישול המרק., או להוסיף “לבפנים” חמאה קרה… פשוט מרצד לאוזן. כמו כן, השתמשת בביטוי “חוזר חלילה” בתהליך קליעת החלה. בד”כ משתמשים בביטוי לבל יחזור על עצמו משהו לא בסדר שקרה… מכאן גם השימוש במילת אזהרה “חלילה”…

  15. קאמי says:

    דוגמת שימוש בביטוי “חוזר חלילה”: מתקפת עפיפונים בוערים בעוטף עזה גרמו לשריפת מאות דונמים של שדות חקלאיים, חוזר חלילה

  16. קאמי says:

    אשמח לקבל מתכון להכנת לחם/ לחמניות וכן קרקרים על בסיס קמח טף. קמח על, עשיר בברזל ומינרלים, נטול גלוטן

  17. דיאנה says:

    צפיתי היום בערוץ 10 ורצתי לחפש את המתכון. נראה מהמם. מתכננת בקרוב לנסות. ובכ”ז שאלה:
    אני משתמשת לרוב במצרכים טריים. במתכון את משתמשת באבקת שום. מדוע לא שום טרי?
    וחוץ מזה – תודה על הבלוג ועל המתכונים 🙂

  18. מעיין says:

    הי רחלי, 22 דק׳ לא הספיקו לחלה.. כמעט והכפלתי את הזמן בתנור.. אעדכן איך יצא 🙂

  19. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרישה מקורמלת וגבינת פטה חלת שום ועשבי תיבול לחמניות במילוי דאבל שוקולד לחם אגוזי לוז לחמניות בצל […]

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend