עוגת לימון ויוגורט רכה וממכרת שמכינים בקערה אחת

Posted on

אחת השאלות הכי נפוצות שאנשים שואלים בתחום האפייה היא איך מכינים עוגות בחושות בלי הסדק שנוצר באמצע. כן, אותו סדק שנפער כמה דקות לפני שהעוגה יוצאת לאוויר העולם.

האמת היא, שיש לא מעט דרכים להקטין את הסיכוי שהסדק הזה יופיע, אבל אף אחת מהן לא פותרת את השאלה – למה בעצם שהוא לא יהיה שם?

לפעמים חוסר שלמות הופך אותנו לנגישים יותר, הופך את העוגה למפתה, משאיר מקום רך להכנס. למיץ לימון לחדור פנימה.

הסדק הזה שם כי הוא צריך להיות שם. כי היופי נמצא בדיוק היכן שמתחיל הסדק.

ואם ביופי עסקינן, אז העוגה שלפניכם הוכנה כחלק ממפגש כייפי במיוחד עם עידית נרקיס כ”ץ שהיא גם הרוח החיה מאחורי הבלוג “טעים!” וגם זו שעד לא מזמן כתבה על אוכל במאקו.

את המתכונים של עידית אני מכירה כבר שנים, ומה שכל כך יפה בהם, חוץ מהתמונות והטקסטים זה העובדה שהם תמיד, אבל תמיד מצליחים וכשהחלטנו להפגש ולאפות ביחד היה לי ברור שהולך להיות בוקר טעים במיוחד.

עד הרגע האחרון עוד התלבטנו מה להכין, אבל אחרי שעידית סיפרה על עוגת יוגורט וסולת עם סירופ דבש ופיסטוקים היה לנו ברור לגמרי לאן פני היום הזה מועדות – לעוגות יוגורט!

אז רגע לפני שאתם רצים להכין את העוגה כאן, כנסו גם למתכון של עידית לעוגת יוגורט וסולת ותשמרו את המתכון במועדפים, בתור אחת שחיסלה קוביית עוגה רצינית מהעוגה אני רק יכולה להגיד לכם שמדובר בעונג של ממש.

ועכשיו קדימה, רוצו להכין עוגת יוגורט ולימון היסטרית!

עוגת לימון ויוגורט

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות או אחת גדולה:
400 גרם (2 מיכלים) יוגורט – כל אחוז שומן יעבוד אבל עדיף לא 0%
3 ביצים L
200 גרם (כוס) סוכר
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן זית (כן!) – ואפשר גם רגיל אבל זית מושלם פה

לסירופ:
חצי כוס מיץ לימונים (ואפשר גם קצת יותר)
4 כפות סוכר

לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
כפית יוגורט
כפית מיץ לימון

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה שמים יוגורט, ביצים, סוכר וגרידת לימון וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים.
– מוסיפים את השמן בזילוף איטי וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. חשוב לבדוק אחרי 45 דקות אם העוגה מוכנה או לא, תלוי מאוד באיזה גודל תבנית האינגליש קייק שלכם.
– 10 דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן מיץ לימון וסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
– מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בכלללל הסירופ. לא לוותר על שום טיפה כי הסירופ הוא מה שהופך אותה ללימונית.
– מצננים לטמפרטורת החדר.
– זיגוג: מערבבים את כל מצרכים הזיגוג ומזלפים על העוגה (חשוב שהיא לא תהיה חמה אחרת הזיגוג ימס). מפזרים מעל גרידת לימון, חותכים לפרוסות וזוללים ליד התה.

עוגת לימון ויוגורט
דרך הסדק מחלחל הסירופ והופך את העוגה לרכה בטירוף

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לבלילה, אחרי הוספת השמן, 1/2 כוס אוכמניות או 1/2 כוס פטל.
– במקום מיץ לימון אפשר לשים מיץ תפוזים אבל אז מומלץ להוריד את כמות הסוכר ל-3 כפות.
– הבסיס של העוגה הזאת נהדר להמון עוגות בחושות, אם למשל תוותרו על הסירופ ותשימו בבלילה 1/2 כוס פצפוצי שוקולד תהיה לכם עוגת פצפוצי שוקולד. ואפשר גם לשיש אותה בתבנית עם נוטלה או ממרח חלבה ואפילו להוסיף לה קינמון ואגוזים.
– אל תוותרו על הזיגוג, הוא כל כך מוסיף.
– ותסמכו עלי, שמן זית פה עושה עבודה מדהימה. הוא גם יגרום לעוגה, ביחד עם הסירופ, להשאר רכה גם יום ויומיים אחרי וממש לא מרגישים שיש כאן טעם של שמן זית.

60 תגובות

  1. שרית says:

    עוגה טעימה ביותר ופשוטה להכנה!
    רחלי, לא ציינת במתכון את הטמפרטורה שבה יש לאפות את העוגה. הלכתי על 170 ויצא טוב. אולי כדאי להוסיף בהוראות ההכנה…?
    כמו כן, הבלילה הספיקה למלא שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות סטנדרטיות.
    תודה על מתכון נהדר!

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת לגמרי. מיד מתקנת, וזה אכן 170 מעלות.
      ותודה שחזרת לשתף!

      1. זיוה says:

        רחלי שבוע טוב
        הכנתי את העוגה לפי ההוראות ולצערי יצאה דחוסה מאוד
        אשמח לדעת מה הסיבה?

  2. נטלי says:

    נראית מושלם!

  3. מרב says:

    האם מים להשתמש ביוגורט עיזים ?

  4. מרב says:

    השאלה היא אם ניתן להשתמש ביוגורט עיזים
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה.

    2. רפי כץ says:

      שלום לך הכנתי את העוגה ,למה העוגה יצאתי לי לא אוורירית כמו שבתמונה .
      אפתי בשתי תבניות חד פעמיות

  5. ליטל says:

    הכנתי אותה אתמול, חצי כבר התחסל. היא פשוט מצויינת! הסירופ, הזיגוג, הכל מתאים בדיוק לעוגה העדינה הזו.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע 🙂

      1. לירז says:

        עוגה מצויינת.
        כדי להפוך לפרווה, האם תצא טוב גם עם יוגורט על בסיס סויה?

  6. עמית says:

    באיזה יוגורט את משתמשת??

    1. רחלי קרוט says:

      אני משתדלת לבחור את זה אלה עם האחוז שומן הגבוה יותר, בעיקר בגלל שהם יותר קרמיים. אבל באמת שכל יוגורט יעבוד כאן.

      1. מעיין says:

        אפשר להחליף את היוגורט בשמנת?

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר. יצא פחות חמצמץ.

          1. נטע says:

            עוגה נהדרת!
            אני אופה די מתחילה, המתכון מדוייק והעוגה יצאה פגז בשתי תבניות אינגליש קייק. חוסלה במהירות ויש דרישה להכין שוב 🙂

  7. יולי says:

    אחת הבחושות הטובות ביותר שיצא לי להכין לאחרונה. תודה על המתכון 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. כיף לשמוע <3

  8. לינת says:

    יוגורט במתיקות מעודנת הולך??

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי הולך

  9. רוני says:

    אחת העוגות הבחושות הטובות! פשוט מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  10. מעוז says:

    נטרפה במהירות שיא!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף!

  11. שרית יושע says:

    היי, אפשר להקציף את הבצים עם הסוכר לפני הכנסת כל החומרים ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אבל באמת שאין צורך 🙂

    2. הדר says:

      היית מוסיפה פרג? 100 גרם נגיד, נשמע שיכולה להפוך לעוגת פרג אוליי

  12. נעה says:

    תתאים לתבנית בונדט או שנוטה להדבק?

    1. רחלי קרוט says:

      נוטה להדבק 🙂

  13. מור says:

    היי,
    לא הבנתי מה זה תבנית אינגליש בינונית.. אם אני רוצה להכין באינגליש קייק סטנדרטית? האם המתכון מספיק ל2 ?

    1. רחלי קרוט says:

      אם את מתכוונת לגודל של אינגליש קייק מהאלומיניום אז יספיק לך לאחת גבוהה ואולי ישאר קצת לאיזה 2-3 מנז’טים של קאפקייקס.

  14. לימור says:

    שאלה בהקשר ליוגרט קניתי מעדן יוגרט רגיל אפשר להשתמש לעוגה או עליי לקנות מיכל יוגרט?
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי להשתמש

  15. נועה says:

    תודה רבה
    יצאה נפלאה..:)

  16. מעיין says:

    היי העוגה נכנסה לתנור, ופתאום אני מבינה שאין לי אבקת סוכר לזיגוג ? אם אשתמש עם סוכר לבן זה יעבוד?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא 🙁 מקווה שהסתדרת בסוף

  17. סיון says:

    האם אפשר להשתמש הקמח כוסמין במקום הלבן?

    תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר חצי כמות. אם תמירי יותר היא תצא דחוסה מדי

  18. עוגת יוגורט ופיסטוקים – טעים! בלוג הבישול של עידית נרקיס כץ says:

    […] וכדי להכין שתי עוגות טעימות עם יוגורט. רחלי הכינה את עוגת הלימון הכי טעימה שטעמתי בחיי (ואני רצינית) ואני הכנתי את עוגת היוגורט […]

  19. הדר says:

    נכשלתי… יצא לי מרקם לחמנייתי משהו… איפה הבעיה?

  20. שירה says:

    הבלוג שלך מעלף והמתכונים כנל… הכל מהמם!!!

  21. נטע says:

    אני באמת לא יודעת במה טעיתי כי בדקתי ושמתי בדיוק כל מצרך בכמות שלו, אבל אפיתי 50 דקות ולא הספיק אז העלתי לשעה והייתה נראית מוכנה נתתי לה להצטנן והיא הייתה רטובה מבפנים אז החזרתי לתנור לעשר דקות והיא פשוט נשרפה מלמעלה ועדיין לא התבדחה מבפנים וכן נאלצה על טורבו

    1. תום says:

      היי! העוגה פשוט מושלמת למרות שמשום מה (כבר בפעם השנייה) היא –
      1. צונחת לי 🙁
      2. היא לא מקבלת את הצבע החום שלך במעטפת

      היא נשארת במרקם יחסית בהיר למרות שהייתה שעה בתנור. היא תופחת ואז אחכ מצטמקת למרות שהשארתי אותה להצטנן קצת. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר??? או טיפים?

    2. דבו היפה says:

      היי רחלי! העוגה בתנור ואין לי סבלנות😇
      בינתיים אשאל שאלה קטנה- קראתי את המתכון של עוגת היוגורט של חברתך מהבלוג ‘טעים’, ושם היה כתוב החוק הבא: עוגה חמה-סירופ קר, עוגה קרה- סירופ חם.
      ואני רואה שאצלך החוק הנל הופר, הייתכן?😉
      אשמח להסבר⁦❤️⁩

  22. עידית says:

    רחלי המדהימה!
    מטורפת על המתכונים שלך, מעבירה לכל החברות..
    העוגה הזאת היא האהובה עלי מכולן!
    שאלה לי, האם ניתן להקפיא אותן? כדאי בכלל? אם המרקם והטעם יפגעו
    רוצה להכין מראש למשלוחי המנות שבוע הבא
    תודה רבה!!!!❤️
    עידית

  23. חן says:

    היי, המרתי לקמח כוסמין לבן וסוכר קוקוס במקום סוכר לבן. יצא דחוס מאוד
    יש לך חלופה בריאה לסוכר?

  24. טלי says:

    האם אפשר רוויון בתור היוגורט?

  25. איילת says:

    היי רחלי,

    ניתן להמיר לקמח תופח? אם כן, מה הכמות?

    תודה

    1. Rev says:

      אכזבה. אני די סומכת על המתכונים שלך בדרך כלל, הפעם יצא לא טוב.
      חצי שעה בתנור במרקם משונה מאוד, אף פעם לא יצאה לי עוגה כזאת…. ביזבוז של חומר גלם.
      יש לי עוגת לימון אחרת שאני מרבה להכין והתפתתי לזאת שלך ואני מצטערת על זה

  26. אורטל says:

    היי, אם אני רוצה להכין את העוגה היום שיהיה למחר בערב..להכין רגיל גם את הזיגוג מעל?? איך לשמור?

  27. מיכל says:

    יצאה נהדרת! תודה רבה!

  28. נסיה says:

    הייי
    אפשר קמח תפוחי אדמה/קורנפלור במקום קמח?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא

      1. קורל says:

        יש לי שאלה קצת משונה.
        הכנתי את העוגה והיא יצאה מצוין! ואני רוצה להכין אותה שוב אבל לחברה עם מוטציה גנטית בחוש הטעם שלא יכולה לאכול מתוק. אם אני לא אשים בכלל סוכר בעוגה, האם לשים יותר או פחות מאחד המצרכים האחרים כדי לשמור כמה שיותר על המרקם והאווריריות?
        אשמח לתובנותיך ועצה מה כדאי! 🙏✨

  29. עינת says:

    הי האם אפשר להקפיא את העוגה?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף שלא

  30. סופי says:

    תודה רבה! איזה מתכון קליל ונפלא! יצא מצוין!!

  31. ענבר says:

    היי העוגה יצאה רכה ויפה ובאמת ממש מוצלחת.
    עניין אחד – היא יצאה חמוצה/לימונית מדי והקפדתי על כמויות כמו שרשמת. חשבתי שאולי זה קשור לכמות גרידת הלימון כי השתמשתי בשני לימונים בינונים ויפים ויצא כמות די גדולה של גרידה שכולה בתוך הבלילה כפי שצוין. אולי יש כמות מדויקת יותר שניתן לדעת כמה גרידה לשים? זה הדבר היחיד שחשבתי שיתכן כבעייתי.

  32. איירין says:

    הכנתי את העוגה ויצאה צמיגית.
    האם היה צריך לעבוד עם מיקסר?
    צריך לציין זאת

  33. עדי says:

    גם לי יצא דחוס ולא אוורירי האם זה יותר מדי קמח? או מעט מדיי אבקת אפיה? 😓

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend