עוגת תפוחים ותותים בחושה

Posted on

מכירים את הרגע הזה שאתם פותחים את המקרר ומגלים שנותרו כמה תפוחים, קצת ירקות וכמה תותים אחרונים? אז אצלי הרגע הזה קורה כמעט כל יומיים. איכשהו תמיד נותרים במקרר פירות בודדים או ירק שלא מצא את מקומו.

ברגעים כאלה נולדים גם הבישולים הכי טעימים וגם העוגות הכי משמחות. אלתורים שהופכים תוך דקות לעוגה עם ריח של בית.

אתם יכולים כמובן להכין את העוגה רק עם תפוחים או רק עם תותים אבל משהו בשילוב של שניהם הופך אותה לסופר מיוחדת.

עוגת תפוחים ותותים בחושה

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק רגילות או אחת גדולה):
2 תפוחים (כל סוג יתאים)
10-15 תותים
4 ביצים
כוס (200 גרם) סוכר
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד או לימון
כוס (200 מ”ל) שמן צמחי
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון ו/או תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל ס”מ. מורידים לתותים את העלים וחותכים לקוביות באותו גודל.
– בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר וגרידת לימון וטורפים היטב.
– מוסיפים שמן וטורפים היטב עד שהשמן נטמע היטב.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מוסיפים את הפירות ומערבבים עם כף.
– מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 60-75 דקות, תלוי בגודל התבנית. שימו לב שהעוגה תופחת מאוד אז אל תמלאו את התבנית יותר מ-3/4 גובה.
– מצננים את העוגה ומפדרים בנדיבות באבקת סוכר.

עוגת תפוחים ותותים
משובצת בהמון נקודות רכות ומתוקות

הערות ושדרוגים
– במקום תותים אפשר לשים קוביות מ-2 אגסים או נקטרינות או אפרסקים או פטל. תלוי בעונה.
– ניתן לקשט את העוגה עם חצאי תותים ולהניח על הסדק שנפער באמצע.
– למרות כמות הסוכר, העוגה ממש לא מתוקה מדי אז אל תנסו להוריד בכמות הסוכר. קחו בחשבון שמדובר בכמות ל-2 עוגות אז זה סביר לגמרי.
– לוקח לעוגה לא מעט זמן עד שהיא מוכנה בגלל הכמות הגדולה של הפרי בתוכה. הדרך הכי טובה היא להכניס קיסם אחרי 45 דקות ולבדוק אם הוא יוצא נקי. מניסיון שלי, והכנתי אותה כבר לא מעט פעמים, זה לוקח מינימום שעה אז סבלנות.

8 תגובות

  1. ענבר גת says:

    הי. תודה על המתכון. כמה מעלות התנור? תודה

  2. הילה says:

    כמה מעלות התנור אמור להיות? לא רשמת…. שמתי 180 לשעה כמו שהמלצת, נשרפה לי ):

  3. שני says:

    הכנתי אתמול – שמתי שעה על 170 ואחכ העליתי ל-180 לעוד כ-7 דק, יצא מושלם!!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע! <3

  4. עינב says:

    היי רחלי, האם אפשר להכין עם תותים קפואים?

  5. נועם says:

    היי רחלי
    את חושבת שאם אני אשים בעוגה גם סוכר חום היא תצא יותר טובה וטעימה? תודה 🙂

  6. מירב כהן says:

    מתכון מעולה, הכנסתי לתנור על 165 מעלות לשעה, יצאה אליפות !!! תודה רבה וחנוכה שמח

  7. עדי says:

    היי, האם אפשר להכין עם קמח כוסמין? אם כן, מה הכמויות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend