קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ’ילי שאתם חייבים להכין

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (49 הצבעות, ממוצע: 3.04 מתוך 5)
Loading...

האוכל הכי מוצלח שיוצא מהמטבח שלי נוצר כשאני רעבה. אבל ממש רעבה.

לפעמים זה גורם לי לפתוח שקית במבה כי אין לי סבלנות לחכות עד שהאוכל יהיה מוכן, ולפעמים, כמו עכשיו, זה גורם לי לשלב את כל הדברים שאני הכי אוהבת בקציצה אחת.

אין שום דבר חדש בתערובת הקציצות האלה, ככה אני מכינה אותן כבר שנים (חוץ מהקישואים. אותם התחלתי להוסיף רק לאחרונה). מה שכן התחדש כאן, ומה שהפך אותן ממצוינות למושלמות, זה הטיגון במחבת ללא ציפוי של פירורי לחם, העדר אבקת מרק שהוחלפה בסלרי (הרבה הרבה יותר טעים וארומטי) והציפוי הכייפי שנדבק לקציצה ומשלב טעמים חמצמצים-מתוקים.

הקציצות האלה מעולות לצד פירה או אורז, אבל גם בפיתה, וילדים פשוט מתים עליהן. ד”ש לאחיינית בת השנה וחצי שלי שטרפה אותן.

וכמו תמיד, כי זה מאוד חשוב לי, גם הפעם התגנבו ירקות לקציצות. והפעם הם כאן לא רק בשביל הבריאות והטעם, אלא גם כדי להוסיף נקודות רכות ומתקתקות בתוך הקציצה. אז בבקשה לא לוותר עליהם.

יאללה צאו לדרך. ואני ממש מחכה לשמוע איך יצא לכם.

קציצות עוף ברוטב לימון ודבש
בפנים הן רכות כמו עננים לבנים של סוף חורף

קציצות עוף ברוטב לימון, דבש וצ’ילי

מצרכים (בסביבות 30 קציצות):
1 גזר, לא קלוף
1 קישוא, לא קלוף
2 שיני שום, קלופות
1/2 גבעול סלרי (או העלים של ענף הסלרי. הסבר באופן הכנה)
500 גרם עוף טחון
1 ביצה L
1/2 כפית סודה לשתייה
2 פרוסות לחם לבן או לחמנייה אחת (ללא שומשום)
1/2 כפית מלח
2-3 כפות שמן לטיגון (אפשר כל שמן שאוהבים)

לרוטב/ציפוי:
מיץ מלימון שלם
2 כפות שטוחות דבש או מייפל או סילאן
2 כפות רוטב צ’ילי
1/2 כפית מלח
כף שמן זית

אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר, הקישוא והשום, על החלק הקטן בפומפייה. מעבירים לקערה או פשוט מגרדים לתוכה. לגבי הסלרי, צריך לגרד גם אותו על החלק הדק בפומפייה אבל לא תמיד זה מצליח, זה תלוי כמה ענף הסלרי יציב. אם הצלחתם, גם אם יצאה מעין עיסה קטנה ומיימית, הרווחתם – יש בזה טונה טעם. אם לא, אפשר במקום לקצוץ דק לתוך התערובת את העלים של ענף הסלרי במקום הגבעול המגורד.
– מניחים את הלחם מתחת למים זורמים, אוחזים בו עם הידיים, עד שהוא מתרכך לגמרי. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ולשים לתערובת אחידה, חשוב לוודא שכל הלחם התפזר בצורה שווה בתערובת. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– במחבת נון סטיק מחממים שמן. יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת (לא דקות, עבות יחסית), עם ידיים מעט רטובות, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת גדולה בצד.
– בסיר רחב ושטוח, או באותה מחבת אם היא גדולה יחסית, שמים את כל מצרכי הרוטב ומבשלים במשך 5-3 דקות עד שהוא רותח. טועמים ומתקנים תיבול אם אתם אוהבים יותר חמוץ או מתוק. אם אתם רוצים את הרוטב מעט פיקנטי מוסיפים 1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק.
– מוסיפים את הקציצות לרוטב ומערבבים עם כף עץ. זה בסדר אם הרוטב נעלם ונטמע בקציצות, ככה זה אמור להיות, לא מדובר כאן ממש ברוטב אלא בציפוי עדין לקציצות. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עדין, ברגע שהרוטב נעלם הקציצות מוכנות. בערך 3-5 דקות.

קציצות עוף ברוטב לימון ודבש
הברק מגיע מהרוטב לא מהטיגון 🙂

הערות ושדרוגים
– ממש חשוב לגרד על החלק הדק בפומפייה אחרת הגזר והקישוא לא יתרככו בטיגון הקצר וגם יהיו דומיננטיים מדי מבחינת המרקם בתוך הקציצה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לקציצות פטרוזליה קצוצה או 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– הרוטב צריך לצאת מעט חמצמץ ומעט מתוק, חשוב מאוד לטעום אותו לפני הוספת הקציצות כי כמות מיץ הלימון שונה מאחד לשני וגם המתיקות של הדבש/סילאן/מייפל מאוד שונה בכל חברה. אבל בגדול אלה הכמויות שעובדות הכי טוב בעיני.
– אל תוסיפו יותר מ-1/2 כפית סודה לשתייה. אני מכירה את הנטייה להוסיף כי נדמה להם שאז הקציצות תצאנה רכות יותר, אבל בחיי שזה יהרוס. קחו בחשבון שיש כאן מלא אלמנטים שמרככים את הקציצה: גזר, קישואים, ביצה, לחם, סודה לשתייה, בקיצור. לא להיות נדיבים מדי במקרה הזה.
– הרוטב הזה נהדר גם לטבילה של הקציצות ולא חייבים לטגן אותן בתוך הרוטב, רק חשוב לבשל אותו כמה דקות כדי להסמיך אותו ולגרום לטעמים להיות מודגשים יותר.
– רוצים לחסוך בקלוריות? מחממים תנור ל-190 מעלות, מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומרססים היטב בספריי שמן. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהקציצות זהובות (תלוי באיזה גודל הכנתם אותן). כשהקציצות זהובות, מבשלים אותן כמה דקות בתוך הרוטב או מגישים לצר הרוטב וטובלים בתוכו. כך או כך, חשוב לבשל קצת את הרוטב כדי לצמצם את הטעמים ולהסמיך אותו.

אל תפספסו – עוד מתכונים מעולים לקציצות
קציצות כרובית מהירות
קציצות מעקודה
קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם
קציצות גזר אפויות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

76 תגובות

  1. דניאלה says:

    היי, אפשר פירורי לחם, ואם כן איזו כמות? (במקום פרוסות הלחם)

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אם כי לחם יעבוד כאן טוב יותר. בכל מקרה, 1/3 כוס פירורים יספיקו לגמרי.

  2. מעיין says:

    נראות טעימות במיוחד.
    אפשר להחליף את הקישוא בתפוח אדמה?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף בעוד גזר כי תפוח אדמה צריך זמן בישול ארוך יותר והקציצות מוכנות די מהר בטיגון. ואפשר פשוט לוותר עליו.

  3. מרב says:

    נשמע ונראה מדהים!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה! <3

  4. חני says:

    אני יודעת שזה הופך את זה למשהו אחר 🙂
    אבל בכל זאת – את חושבת שיש טעם לנסות להכין אם אני מחליפה את העוף בטונה, ובלי לחם בכלל? 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      המממ שאלה טובה, הבעיה היחידה שאני אלרגית לטונה ומעולם לא ניסיתי אפילו להכין איתה סלט 🙂

  5. לירון says:

    מה אפשר לשים במקום לחם או פירורי לחם?

    1. ט says:

      החלפתי בכף וחצי קמח טף ויצא מעולה

  6. אורלי לוריא says:

    אני טחנתי את הירקות והלחם במעבד מזון , לקיצור תהליך, יצא מעולה:-)
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע. תודה רבה

  7. מיכל says:

    וואו!!! נראה אליפות!! תגידי נראה לך שהם עוברות הקפאה?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אבל אז עדיף בלי הרוטב ופשוט להפשיר בחוץ ולהגיש ככה בלי הרוטב או לבשל בתוך הרוטב אחרי ההפשרה לכמה דקות. זה גם יחיה אותן 🙂

  8. הילי says:

    נראה מעולה!
    אפשר לוותר על הסלרי או שזה ממש הכרחי?

  9. מיכאלה says:

    הרוטב ניראה ממש מעט וסמיך, האם להוסיף קצת מים ?

    1. רחלי קרוט says:

      הוא לא אמור להיות ממש רוטב יותר כמו ציפוי עדין, אם אתם אוהבת ממש רוטב רוטב אז אפשר לכפיל כמויות ולהוסיף עוד 1/3 כוס מים, אבל באמת שלא צריך.

  10. יעל says:

    מה אפשר במקום לחם או פרורי לחם לנמנעים מגולטן?
    ניתן קמח חומוס או משהו בסגנון?

    1. יעל says:

      אם לא הגבת זה אומר שאי אפדר ללא?…?

      1. טלי says:

        יעל, אני מחליפה בקציצות פירורי לחם בפתיתי תפוחי אדמה. עובד יופי.

  11. מיכל says:

    יצא מעולה, תודה רבה על המתכון הנהדר.

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה <3 וכיף לשמוע שהצליח. סופ"ש מקסים

  12. דידי says:

    יצא מדהים !!!!! תודה ושבת שלום

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  13. אולה says:

    הי רציתי לשאול מדוע צריך ירקות לא קלופים?

    1. רחלי קרוט says:

      גם כי יש בהם טונות של ערכים תזונתיים, גם כי הם מתרככים בשנייה באפייה ולא מרגישים אותם וגם כי זה חוסך קילוף 🙂

      1. אולה says:

        תודה! החכמתי, פשוט שוטפת טוב עם מים וסבון ומכניסה לסיר

  14. רונית says:

    האם ניסית להקפיא ולחמם?

    1. רחלי קרוט says:

      אם הקציצות מטוגנות כבר אין בעיה להקפיא ולחמם. רק לא לבשל אותם בזיגוג הלימוני לפני ההקפאה אלא אחרי.

  15. א says:

    האם הכוונה לרוטב צ’ילי מתוק? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  16. לי says:

    הכנו ויצא מאוד טעים! הרוטב שמצפה עושה את ההבדל:) תודה

  17. מעיין says:

    הכנתי אפוי ויצא מעולה!!
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  18. טלי לוי says:

    אוי איזה טעים יצא!! הציפוי הזה משגע והופך את הקציצות האלה לטעימות שאכלתי מסוגן! ?

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת! ממש ממש כיף לשמוע.

  19. רוני says:

    הכוונה לחצי כפית אבקת סודה לשתיה או מי סודה?

    1. רחלי קרוט says:

      אבקה

  20. נועה says:

    יצא מצויין..לא היה לי סלרי והוספתי תפ”א….
    תודה רבה

  21. אורטל says:

    עובד גם עם בקר טחון? (זה מ שיש במקפיא כרגע 😉 )

  22. ענת says:

    נראה מעולהה!
    נכון שזה קציצות עוף… אבל לדעתך יש תחליף צמחוני שיכול לעבוד? 🙂 תודה!

  23. שירה says:

    אפשר לוותר על הביצה? אלרגית

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל אז סופר קריטי הסודה לשתייה אז לא לוותר עליה

  24. טל says:

    הקציצות הכי שוות!!! נתקלתי במתכון ממש במקרה, מאז הכנתי פעמיים, והן פשוט נטרפות! תודה רחלי על מתכון מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה! ממש משמח לשמוע

  25. כדורי עוף (אפויים) ברוטב שום ודבש – קרוטית – Krutit says:

    […] – במקום דבש אפשר להשתמש במייפל. – כלקח מהמתכון של הקציצות עוף ברוטב לימון, ששמעתי שהמון אנשים מכפילים את כמות הרוטב מרוב שהם […]

  26. נעה says:

    נראה מעולה! אפשר לאפות ולא לטגן אותן?

  27. הילה says:

    מהיא שאלה ולא הגבת. אנסה גם… עובד גם עם בקר? (זה מה יש כרגע במקפיא)

    1. רחלי קרוט says:

      כנראה שפספסתי 🙂
      כן, יעבוד, אבל אם כבר הולכים על בקר עדיף חצי חצי (חצי עוף חצי בקר) כי העוף רך יותר

  28. סימונה says:

    היי רחלי! קודם כל מתה על הבלוג שלך! כל מתכון שהכנתי היה פשוט הצלחה!
    הכנתי היום את הקציצות ומבחינת הטעם יצא מדהים!!! אבל כמה פאשלות קטנות שהייתי שמחה אם תוכלי להגיד למה זה קרה:
    כשהכנתי על מחבת טפלון עם שמן הקציצה ממש נדבקה למחבת (מה שלא קורה לי בדכ במחבת הזאת) והן קצת התפרקו , גם אחכ בבישול בסיר עם הרוטב חלק מהקציצות התפרקו, יצא לי רך מדי. שוב מבחינת הטעם יצא מעולה וחיסלנו את הסיר אבל מבחינת מראה וצורה לא יצא טוב. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      גיררת על החלק הדק את הגזר? סחטת את הלחם? 2 השלבים האלה קריטיים להדבקה של הקציצות. אם כן, אז כנראה ערבוב לא מספיק ואז הקציצה לא התאחדה.
      אני ממש אשמח לשמוע אם דילגת על משהו כדי להבין ביחד איתך מה יכולה הייתה להיות הבעיה. אבל שמחה שאהבת את הטעם <3

  29. אילת says:

    הקציצות נפלאות! הכנתי בלי הלחם, אפויות, חצי מהדבש ותבלין צ’ילי במקום צ’ילי מתוק. תודה!

  30. אליס מידן says:

    רחלייי
    את מדהימה
    יצאו לי טעים
    עשיתי בדיוק כמו שכתבת
    את בן אדם נפלא ! מי שיודעת לבשל כך הוא בן אדם נפלא!
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תגובה משמחת. ממש ממש תודה. סופ”ש מקסים <3

  31. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] קציצות עוף ברוטב לימון וצ'ילי […]

  32. רבקי says:

    תודה רחלי!
    יצא מקסים!! בדרך כלל אני מכינה קציצות עם הרבה בצל מטוגן מה שמאד מאריך את זמן ההכנה. החלטתי לנסות את המתכון המהיר בהרבה והתברר שלא טעיתי!!
    הבנות הבעל ואני זללנו ונהנינו!! טעים ומשובח!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! שמחה שהצליח ואהבתם <3

  33. עינב says:

    היי רחלי!
    הכנתי את הקציצות בשישי והן יצאו נהדרות, תודה על המתכון!
    יש לי שאלה לגבי הרוטב – בפעם הבאה שאני אכין ארצה להגיש על אורז שיספוג את הרוטב משמע אני זקוקה ליותר רוטב.
    את ממליצה להכפיל כמויות בחומרי הרוטב? או שיש לך המלצה אחרת?

    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה מאוד שהצליח <3

      וכן, אם את רוצה ממש רוטב מומלץ להכפיל כמוויות.

  34. לילך says:

    הי רחלי.
    שאלה… האם ניתן לוותר על הסלרי? במידה וכן מה לשים במקום?

    תודה

  35. ענת says:

    הי רחלי,

    אם אני מכינה אותם יום לפני ההגשה – אז כדאי לחמם את הקציצות בנפרד ואת הרוטב בנפרד ואז לערבב יחד לפני ההגשה?

  36. רותם says:

    היי, נראה מעולה! יש מצב להכין עם בקר טחון במקום עם עוף?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף חצי חצי. הבקר פשוט מאוד מקשה את התערובת ואז צריך עוד מרכיבים אחרים לריכוך שלא נמצאים במתכון.

  37. ענבל says:

    רחלי היקרה,
    חייבת לשתף אותך שהקציצות התחסלו! הילדודס והבעלול לא הפסיקו לשבח כמה הקציצות רכות וטעימות. רציתי להודות לך על אחלה מתכון למנה עיקרית מוצלחת.
    ענבל.

  38. טל says:

    פשוט נדירות נדירות נדירות! מתכון גאוני!!!!!
    גיוון נהדר סוף סוף:)
    תודה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! שמחה לשמוע <3

  39. ענבל says:

    היי רחלי
    אני די בררנית ולא אוהבת סלרי או פטרוזיליה…אפשר לוותר על זה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. בהצלחה!

  40. אלינור says:

    האם אפשר להוסיף כוסברה? קשור?

  41. אביטל says:

    שלום רחלי, נראה מגרה ממש !
    אין לי רוטב צ’ילי או כל רוטב אחר בבית. במה ניתן להחליף ? יש חומץ בלסמי, רכז רימונים, תבלין צ’ילי גרוס .. זה מה שעולה לי בראש.. (זה מיועד גם לילדות שלי כך שלא רוצה שיהיה חריף מדי..)
    אשמח לעזרתך ! תודה !

  42. חן שירק says:

    מתכון מדהים, קל להכנה וממש ממש טעים. תודה רחלי ושנה טובה 🙂

  43. חנה says:

    היי כמה קילו עוף צריך ואיזה חלק?

  44. אלינור says:

    היי. כמה שאלות:
    1. האם ניתן לקצוץ דק דק את גבעול הסלרי?
    2. הלחם במתכון, מרטיבים יחד עם “הקשה”?
    3. את הגזר והקישוא המגוררים, צריך לסחוט?

    עכשיו אני רעבה ובא לי (-:

    1. רחלי קרוט says:

      1. ניתן
      2. עם, הוא מתרכך בדקה
      3. אין צורך
      🙂

  45. גלית says:

    וואו. וואו. וואו. תקשיבי זה יצא סוף הדרך. פעם ראשונה עם עוף טחון הצלחה מסחררת. חצי מהקציצות נעלמו עוד לפני שנכנסו לרוטב המשגע. לדעתי מיץ הלימון שלם יותר מדי אבל יצא טעים. הילדים חיסלו . תודה

  46. הדס says:

    ואוו יצא פשוט חלום. מחסלת אותן במשרד ונהנת מכל ביס.
    עשיתי שינוי קל מפאת מחסור במצרכים באמצע יום שבת. במקום הסלרי והקישוא שמתי בצל ופטרוזיליה- עדיין רך טעים ונהדר
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend