טראפלס שוקולד ו…טחינה עם פקאנים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (24 הצבעות, ממוצע: 2.88 מתוך 5)
Loading...

את הטראפלס המושלמים האלה הכירה לי אפרת המדהימה מהבלוג אז מה את עושה כל היום. מודה, למרות שאני רואה המון מתכונים מגרים ומפתים ברשת כמעט כל שעה בערך, בדרך כלל אני לא רצה למטבח להכין אותם. לרוב הם נכנסים אלי לראש ונתקעים שם, ואז יום אחד חלקיקים מהם מתאחדים והופכים לרעיון אחר שפשוט חייב לצאת החוצה.

בדיוק בגלל זה, כשראיתי את הטראפלס שאפרת הכינה וישר נכנסתי למטבח, ידעתי שמדובר במשהו מיוחד. מתכון שגורם לי לזנוח הכל ולרוץ למטבח חייב להיות מוצלח.

למען הקרדיט והפרגון רק אוסיף שאפרת השאילה את הרעיון למתכון ממיכל מהבלוג מיכל אופה עוגה והיא בתורה השאילה אותו מחבורת אופנוענים שהכינו אותו לאחד המפגשים.

אז מה כל כך מיוחד בטראפלס האלה? הו, טוב ששאלתם! קודם כל, אין כאן שמנת מתוקה, וגם לא קרם קוקוס, 2 המצרכים הפופולריים שביחד עם שוקולד הופכים לטראפלס. מה כן יש כאן? טחינה גולמית, והרבה, שביחד עם השוקולד יוצרת טעם מודגש של חלבה.

בעצם, אם תשתמשו בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים (70% ומעלה) תגלו שאין במתכון הזה כמעט סוכר וגם לא מוצרי חלב, ובאופן כללי הוא אפילו בריא. בעיקר אם מוסיפים לו אגוזים טבעיים שאפילו רופאים יגידו לכם שמומלץ לצרוך– בכמות הגיונית כן?

האגוזים מוסיפים לא רק מראה משובץ שמתגלה בחיתוך אלא גם מרקם פציח שמאוד מחמיא לרכות ולעושר של השוקולד והטחינה אבל ממש לא חובה להשתמש בהם. ואגב, גם לא חובה להוסיף סילאן (במתכון המקורי הוא לא קיים), אני הוספתי אותו בעיקר כי השתמשתי בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים ולכן הייתה חסרה לי מעט מתיקות אבל זה באמת לא מחויב.

מה כן אני ממליצה לכם להוסיף? טעמים שאתם אוהבים – מתבלינים וליקר ועד אגוזים ופירות מיובשים קצוצים.

אתם יכולים להוסיף לשוקולד המומס 1/2 כפית קינמון, 2-3 כפות ליקר שאוהבים, פיסטוקים במקום פקאנים, גרידת תפוז, אוכמניות קטנות מיובשות ואפילו מעט חלבה מפוררת להעצמת הטעם של הטחינה.

זהו, משחררת אתכם להכין את המתכון, אני מבטיחה לכם שמדובר בהתמכרות הבאה שלכם.

טראפלס שוקולד וטחינה
כמה פשוט ככה גאוני

טראפלס שוקולד וטחינה

מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר – אפשר גם ללא סוכר
220 גרם (כוס) טחינה גולמית
2 כפות סילאן או מייפל – לא חובה ואפשר גם כף אחת בלבד
1/2 כוס פקאנים טבעיים

אופן הכנה:
– מרפדים תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 15X15 בנייר אפייה.
– אם משתמשים באגוזים (כל אגוז), קולים אותם על מחבת חמה, ללא שמן, תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים לקרש חיתוך, ממתינים 10 דקות וקוצצים גס. חשוב לקלות את האגוזים ולחכות עם הקיצוץ עד שהם מתקררים מעט.
– מניחים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
– מוסיפים טחינה גולמית וסילאן ומערבבים היטב.
– מוסיפים את האגוזים (משאירים 3 כפות בצד לפיזור מעל) ומערבבים.
– מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד (בערך ס"מ).
– מפזרים את האגוזים הקצוצים שנשארו בצד ומעבירים למקרר עד להתייצבות. זה לוקח בערך שעתיים.
– חותכים עם סכין חדה, עדיף כזאת שבילתה כמה דקות בכוס עם מים רותחים, לקוביות ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

73 תגובות

  1. יהודית אביב says:

    מתכון הורס! מסוג המתכונים שאת שואלת את עצמך: "איך לא חשבתי על זה"??

    1. רחלי קרוט says:

      אבל ממש ככה! 🙂

      1. יהודית אביב says:

        הכנתייי עם שקדים ואייריש קרים. טעיםםםם כמה אכלתי….. חייבת להכין גם עם בוטנים

        1. רחלי קרוט says:

          רעיון מושלם לשלב בזה אייריש קרים! עשית לי חשק לנסות עם ליקר שאני אוהבת ומבלה אצלי יותר מדי זמן כבר בארון.
          ואיזה כיף שיצא טעים 🙂

        2. יפעת says:

          מה כמות השקדים והאייריש קרים?

  2. דורית says:

    נשמע מעולה!
    איפה נכנס המייפל???

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת, תוקן 🙂

  3. ריבה נחמיאס says:

    מה עושים עם המייפל?

    1. רחלי קרוט says:

      מוסיפים עם הטחינה, תוקן במתכון.

  4. רבקה says:

    היי אם אני משתמשת במטבעות קקאו במקום שוקולד מריר אני צריכה להמתיק יותר?

    1. רחלי קרוט says:

      מאוד קשה לי לדעת כי אין לי מושג איזה מטבעות יש לך, אין בהם שוקולד בכלל? זה צימקאו?
      לרוב המטבעות זה שוקולד (אלא אם זה צימקאו) ואז לא צריכה להיות בעיה. הכי טוב – אחרי ההמסה עם הטחינה תטעמי ותראי אם זה מתוק לך מספיק.

  5. יפית says:

    מדהים, כל כך טעים להפליא, מעט עבודה והנאה מרובה מומלץ גם לטיבעוניים…תודה סיגל

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת!

  6. אושרית says:

    מהמם מתכון קל , טעים ומרשים

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. שמחה שאהבת.

  7. אורלי פלאי ברונשטיין says:

    רחלי, כמה שזה גאוני, כמעט כמוך!

    1. רחלי קרוט says:

      אהובה <3

  8. אבינועם says:

    נכנס לרשימת ה-to do מבלי לחשוב פעמיים! נשמע פשוט, מעולה, ופשוט מעולה.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף!

  9. רחל says:

    ממש מגרה להכין. את חושבת שזה יעבוד גם בתוך תבנית צורות לשוקולד מסיליקון?כמו שמכינים שוקולדים קטנים?

    1. רחלי קרוט says:

      קשה לי להאמין שהם יצליחו להשתחרר כי הם לא מספיק קשים או גמישים. אז יכולה לנסות עם מעט מהתערובת ולבדוק, אבל במקרה הזה אני ממליצה לך להוריד קצת מכמות הטחינה ואז הטראפלס יצאו יותר יציבים.

  10. הדר says:

    האם יש תחליף לאגוזים כדי שגם הבן הקטן שלי יוכל לטעום?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר לגמרי ואפשר כל פרי מיובש כמו אוכמניות מיובשות.
      והכי טעים – שומשום קלוי (במידה והוא יכול לאכול כמובן).

      1. נגה says:

        אפשר לשים במקום האגוזים פיצפוצי אורז?

        1. רחלי קרוט says:

          לא ניסיתי אבל המון אנשים הכינו ואמרו שיצא מעולה אז מסתבר שכן 🙂 רק ממליצה שתוסיפי את זה אחרי שהתערובת של השוקולד טיפה מתקררת שהחום לא ירכך את פצפוצי האורז.

      2. נירה says:

        אני הוספתי במקום אגוזים חמוציות וגרנולה קראנצית, וזה היה שיחוק אמיתי
        טרפו בלי הכרה. הדבר הזה נפלא!!!!!!!

  11. חנה says:

    היי, נראה מצוין! האם יעבוד גם עם טחינה גולמית משומשום מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד

  12. יערית says:

    האם ניתן להכין עם שוקולד חלב?

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון כן, אבל אז צריך להוריד בכמות הטחינה. מבטיחה לנסות בקרוב ולעדכן כמה טחינה צריך.

  13. איריס says:

    נשמע מבטיח. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה. ספרי איך יצא אם את מכינה 🙂

  14. עדי says:

    מתכון מעולה!
    מאז שגיליתי אותו (גם אצל אפרת) מכינה אותו בערך כל יומיים,
    בעיקר כי הוא ממש קל ומהיר (ומתחסל באותה מהירות (:
    בנגלה האחרונה הכנתי עם המון פצפוצי אורז מלא, הופך את זה לחטיף קראנצ'י בטירוף וגם מכפיל את הכמות במעט קלריות יחסית…
    אה, וגם חושבת שרבע כפית מלח עושה לזה טוב !
    וכיף שפתחת בלוג, הוא מקסים ויש המוון דברים שבא לי להכין!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה רעיון נהדר להוסיף לזה פצפוצי אורז, אנסה גם בסופ"ש 🙂
      ותודה!

  15. טליה says:

    נשמע מעולה!!!
    זה נמס מהר בחוץ? אם אני ישים בקופסא או משהו למשלוח מנות?

    1. רחלי קרוט says:

      כל עוד לא חם ממש זה יחזיק מעמד מצוין

  16. רוני says:

    נראה לך שבוטנים מלוחים יעבדו שם?
    ואם כן? כמה לדעתך לשים כדי שיהיה איזון טוב בין המתוק למלוח?

    1. רחלי קרוט says:

      יעבדו, אבל בעיני עדיף לא לשים רק אותם אלא לשלב. או 1/3 בוטנים מלוחים והשאר אגוזים אחרים או 1/2 בוטנים מלוחים.

  17. ציפי says:

    הי, נראה מעולה!!
    האם ניתן להחליף את הטחינה בשקדימון?

    1. רחלי קרוט says:

      יס 🙂 אבל ממליצה על חצי חצי כי ממרח השקדים מתוק מיד לטעמי

  18. חן says:

    בכוס הכוונה היא לכוס מדידה?

    1. רחלי קרוט says:

      אכן

  19. עדי says:

    היי
    האם פצפוצי שוקולד יכולים להוות תחליף לפקאנים או בנוסף אליהם?
    האם את הפקאנים קולים? האם שקדים קולים?
    תודה וחג שמח?

    1. עדי says:

      התכוונתי פצפוצי אורז

    2. רחלי קרוט says:

      בעקרון כן, אבל אז חשוב להוסיף אותם אחרי שהתערובת כבר התקררה אחרת החום ירכך מאוד את הפצפוצים והם לא ישארו קראנצ'יים.
      כל אגוז שרוצים להוסיף, מפקאנים ועד שקדים, צריך לקלות קודם, לצנן מעט ואז להוסיף.

      בהצלחה וחג שמח!

  20. אלי יחזק-אל says:

    היי ,

    מאז הפסח כבר הכנתי את המתכון כ-6 פעמים , בכל מיני וראציות : שוקולד מריר עם פקאן מסוכר (ופחות סילאן) , עם אגוזי לוז קלויים ומולחים קלות (מהפיצוחיות)
    והשוס : עם שוקולד לבן ואגוזי לוז ! לאוהבי החלבה , זה פשוט יוצא שוקולד בטעם מודגש של חלבה , ואגוזי הלוז הקלויים רק משביחים את הטעם.
    בקיצור , אחד המתכון הקלים עם תוצאה מעלפת !
    תודה !!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף. אם יוצא לך לצלם מתישהו אני ממש אשמח לראות 🙂

  21. לטם says:

    וואו יצא מדהים! תודה 🙂

  22. דנה says:

    הכנתי עם פתי בר (זה מה שהיה…). יצא ממש מוצלח (בעיקר לטבעונים).
    אבל השתמשתי במשקל ולא בכוסות, ומסתבר שכוס טחינה זה הרבה פחות מ- 220 גר'.
    פעם הבאה אמדוד בכוס, כי זה נראה יותר הגיוני מבחינת הכמות…
    המון תודה על המתכון!

  23. הגר כהן says:

    הכנתי ויצא מושלם!!!!! תודה רבה על המתכונים הכל כך טעימים ובריאים שלך! כמעט בכל מתכון את גורמת לי לרוץ לסופר ולנסות את מזלי במטבח.את אדירה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע וכמה שימחת!

  24. אירה says:

    הכנתי ויצא מעלף. הבאסה היחידה שזה נמס ביד איך שלוקחים מהמקרר. ככה צריך להיות?

    1. רחלי קרוט says:

      נורא חם עכשיו אז כל דבר עם שוקולד לא עומד בחום הזה. זה לא אמור להתרכך כל כך מהר, כדי לייצב את זה יותר אפשר פעם הבאה לשים קצת יותר שוקולד.

      1. אירה says:

        אוקיי תודה! האמת שהכנתי עם אגוזי מלח וצימוקים. פעם הבאה אנסה את הרעיון של פצפוצי אורז ? רק איפה קונים אותם?

        1. רחלי קרוט says:

          בחנויות טבע ובחנויות תבלינים וגם בחנויות אפייה כמו לגעת באוכל למשל

  25. טלי says:

    הכנתי, בלי המייפל ועם שוקולד איכותי – יצא מעולה.

    ממליצה מאד לא להתפשר ולהשתמש בשוקולד איכותי ובטחינה גולמית משומשום מלא.

    תודה רבה! תחליף ראוי למשהו שצריך ליד הקפה עם הבונוס התזונתי 😉

    1. רחלי קרוט says:

      מסכימה איתך לגמרי לגבי השוקולד והטחינה.
      וכיף שאהבת <3

  26. תמר says:

    נראה מתכון מעולה!
    לקלות את האגוזים הכוונה לקלות את הפקאנים?

    1. רחלי קרוט says:

      אכן כן

  27. נירה גונטרסקי says:

    יופי של מתכון
    ראיתי לפני ראש השנה והחלטתי לעשות , כי ידעתי שהקטנטנות יאהבו מאוד בטח יותר מעוגת דבש שלא לדבר על הגדולים.
    אז ככה – היות ו ואגוזים לא רציתי, חיפשתי תחליף. מצאתי בסופר גרנולה משיבולת שועל , מאוד קראנצ'ית והוספתי חמוציות.
    כמובן שהכפלתי כמויות , שיהיה, אז מה שיצא היה להיט| !!!!!!!!.
    פצפוצי אורז יכול להיות נפלא אבל היות והשקית בסופר היא giant size אז לא בא לי לקנות בשביל חצי כוס או כוס. והגרנולה הזו היתה שקית קטנה והתאימה.
    והאמת – התאימה בול.
    ושוב תודה על מתכון נפלא, קל וטעים.
    גמר חתימה טובה
    נירהג

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! ורעיון מעולה לשים גרנולה, אני אנסה בהזדמנות הראשונה 🙂

      חתימה טובה וחג שמח

  28. ג׳ודי says:

    מושלם אחד הקינוים הטעימים שהכנתי תודה לך רות את נפלאה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע. זה גם אחד הקינוחים האהובים עלי <3

  29. איטה says:

    הכנתי את הטראפלס אבל יצא לי קצת גבוה מדי ולטעמי חסרים אגוזים.. יש אפשרות להמיס את הכל ולשטח מחדש..?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל אל תמסי לגמרי. רק תרככי קצת במיקרו ואז תשטחי שוב. ואפשר פשוט לחתוך לקוביות קטנות יותר.

  30. מור says:

    הכי פשוט בעולם וטעים כ"כ. סיבוב ראשון היה עם חמוציות ואגוזי לוז קלויים ונטרף. בסיבוב הבא משרה מראש את החמוציות בויסקי טוב ומגדילה קצת את כמות השוקולד לעומת הטחינה. שוס.

    1. רחלי קרוט says:

      יו… שדרוג מושלם. עשית לי חשק גם לנסות 🙂

  31. ר says:

    הוספתי 2 כפות רום ( אמיתי מרומניה ולא הצבעוני של הסופר ) ומטעימ קטנה עם הכף ( לא התאפקתי !!) משתלב מדהים !! מחכה לראות בערב איך יצא 🙂
    תודה על מתכון טבעוני ומשגע :*

  32. בר says:

    הוספתי 2 כפות רום ( אמיתי מרומניה ולא הצבעוני של הסופר ) ומטעימ קטנה עם הכף ( לא התאפקתי !!) משתלב מדהים !! מחכה לראות בערב איך יצא 🙂
    תודה על מתכון טבעוני ומשגע :*

    1. רחלי קרוט says:

      יא, איזה רעיון נהדר. רום אמיתי זה מדהים <3

  33. נוי says:

    היי רחלי 🙂
    אני מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד ומלוח, את חושבת שאפשר להוסיף כפית מלח ים אטלנטי? או שזה לא יתאים פה..? לא ניסיתי אף פעם עם השילוב של הטחינה..
    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      כן! לגמרי יעבוד. אבל הייתי מפזרת את המלח בעדינות למעלה במקום לשים בפנים. ככה גם תקבלי מראה מגניב וגם קראנץ' עדין של מלח

  34. רוחמה says:

    חג שמח ושמחה לקרוא את המתכונים שלך עם התגובות לכל שאלה, אין עלייך💐
    מישהי שאלה לגבי הכנה עם שוקולד חלב, ותשובתך היתה להקטין את כמות הטחינה, אשמח מאוד לקבל כמות הטחינה כאשר מכינים עם שוקולד חלב,(לא אוהבים אצלי שוקולד מריר)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend