כדורי אנרגיה שמשמחים את הנפש

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 4.75 מתוך 5)
Loading...

בכל פעם שיוצא לי להכין משהו בריא, או משהו שדומה למשהו בריא, אני מתלבטת מאוד איך להציג לכם אותו. למרות שבשנים האחרונות עניין הבריאות נכנס מאוד חזק למטבחים, רוב האנשים עדיין מעדיפים להכנס למתכונים מושחתים. להוציא לחם הטחינה.

בחודשים הראשונים, כשערכתי את ערוץ האוכל של nana10 (עברו מאז הרבה שנים), וגיליתי שלא משנה איזה מתכון יעלה רוב האנשים יכנסו לכדורי שוקולד ועוגת ביסקוויטים, מאוד התבאסתי. רציתי להסביר לאנשים שעוגת שוקולד זה אחלה, אבל מתכון מוצלח לסלט לא פחות חשוב, כנ"ל לגבי מתכונים לקינוחים פירותיים או תבשילים מבוססי ירקות.

בשלב מסוים נכנעתי והבנתי שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לחנך אנשים להכניס הביתה ירקות חדשים, קינואה (אז היא הייתה ממש בחיתוליה) או טחינה מיוחדת, שלא לדבר על זרעי צ'יה, קייל ושאר מיני חומרי גלם שנתפסו אז כפלצניים ומרוחקים.

אז אמנם נכנעתי אבל לא התייאשתי והקפדתי להמשיך ולפרסם מתכונים 'קצת' יותר שפויים. זה כמובן לא תפס כמו כדורי שוקולד אבל לאט לאט, עם הסברה נכונה, אנשים התחילו להכין גם אותם.

כדורי האושר שלפניכם נופלים בדיוק על אותה בעיה. הם מאוד שוקולדיים, עשירים, מלאים בטעם ובנקודות קראנצ'יות, טובים לבטן ולנפש וגם לא מציקים ליסורי המצפון. הבעיה היא, שברור לי שהכותרת כאן תרתיע אנשים. כי בנינו, מי רוצה לאכול כדורי תמרים? כולם רוצים לאכול כדורי שוקולד עם נוטלה ואוראו.

אז תראו, יש מקום לשניהם, ובתור אחת שמכורה לשוקולד, אני יכולה להגיד לכם שאני ממש לא מוותרת עליו, אבל לפעמים צריך לדעת לאזן ואם כבר לאזן, אז לא במסכנות, להיפך, צריך להתענג ולשמוח, לאכול ולחייך.

ולפני שאספר לכם ממש בקצרה על הכדורים האלה, אני רק רוצה לגלות לכם שאני ממש, אבל ממש, לא אוהבת תמרים. הם תמיד צמיגיים לי מדי, מתוקים אבל לא מספיק, ואפילו לא הזכרתי את הדמיון הויזואלי שלהם לחיה הקטנטנה שגורמת לי לטפס על כסאות. ודווקא בגלל זה, דווקא בגלל שאני ממש לא חסידה של תמרים, אני מפצירה בכם לנסות את המתכון הזה, כי אם אני התאהבתי אין לי ספק שגם אתם תתאהבו.

אז מה יש בהם? כמו שכבר הבנתם יש בפנים תמרים, הם אלה שמדביקים את התערובת ומוסיפים את המתיקות. פרט אליהם יש כאן שקדים קלויים, קראנצ'יים בטירוף שמרגישים בפה כמו שבבי וופל סופר פריך בגלל הדקיקות שלהם (למי שפחות מתחבר, אפשר להמיר אותם לפתי בר). ויש כאן קקאו, שביחד עם המייפל יוצר טעם דומיננטי של שוקולד (ייאי!) וגם יש כאן טחינה, כי אני חולה על טחינה, וכי היא בריאה, וטעימה, ומוסיפה מרקם עשיר.

בקיצור, יש כאן את כל מה שהנפש צריכה.

ולמטה, ממש בתחתית המתכון, רשמתי לכם מלא אופציות לגיוון. אפשר להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים (ואז אפשר להחליף את השקדים בבוטנים), אפשר להוסיף פיסטוקים, אפשר לגלגל לנקניק ארוך, להקפיא ולחתוך לפרוסות ואפשר אפילו להוסיף כפית אבקת נוגט!

אגב, למי מכם שרוצה להשמיט את המייפל, זה אפשרי, התמרים די מתוקים גם ככה. נסו קודם בלי ואז תחליטו אם חסרה לכם מתיקות או לא.

טוב, חפרתי מלא הפעם. זה בגלל שזללתי 3 כדורים כאלה ויש לי מלא אנרגיה!

כדורי תמרים
הכי טעים לאכול אותם ישר מהמקפיא. שם הם גם נשמרים הכי טוב ולתקופות ארוכות

*** עדכון (23.10.17): אחרי שהכנתי את הכדורים האלה 6 פעמים השבוע, באמת, הנה כמה שינויים ועדכונים חשובים ***
– אפשר לגמרי להשמיט את המייפל, זה יוצא מתוק גם בלי בזכות התמרים.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לקלות כל סוג של אגוז שרוצים (פקאנים, שקדים, אגוזי מלך וכו), לחכות שהם יצטננו ויהפכו לפציחים ואז לקצוץ דק. את האגוזים הקצוצים האלה מוסיפים לתערובת התמרים אחרי הטחינה ופשוט מערבבים ביחד. מה שנחמד בשיטה הזאת, שנשארות נקודות קראנצ'יות מאוד מורגשות בתוך כדורי השוקולד.
– אם יש לכם גוג'י ברי בבית, אפשר להוסיף 1/3 כוס מהם לתמרים בזמן שהם במים הרותחים כדי שיתרככו גם ואז כמובן ישר למעבד מזון לטחינה.

כדורי תמרים טעימים ממש

מצרכים:
16-20 תמרים (320 גרם), עדיף מסוג מג'הול
1/2 כוס (100 גרם) אוכמניות כחולות מיובשות או חמוציות (תחליפים למטה בהערות)
1 כוס שקדים פרוסים
3 כפות קקאו, הכי איכותי שאתם מוצאים
1 כף שמן קוקוס (הסבר ותחליפים למטה בהערות)
3 כפות מייפל אמיתי – לא בטעם מייפל, ממש מייפל (תחליפים למטה בהערות)
3 כפות טחינה גולמית מלאה (תחליפים למטה בהערות)

לציפוי:
קוקוס רגיל או קלוי

אופן הכנה:
– מגלענים את התמרים ומניחים בקערה, מוסיפים את האוכמניות. מכסים את התמרים והאוכמניות במים רותחים ומניחים להם להתרכך במשך 5 דקות. מסננים היטב את הנוזלים אבל שומרים אותם בצד (בהערות למטה תמצאו רעיונות מה לעשות איתם).
– קולים את השקדים על מחבת חמה, תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים. מצננים מעט.
– מכניסים למעבד מזון את התמרים והאוכמניות (ללא המים) ומוסיפים את שאר המצרכים פרט לשקדים. טוחנים בפולסים ומערבבים מדי פעם עד שנוצרת תערובת אחידה. אגב, למטה בהערות כתבתי איך מכינים גם בלי מעבד מזון.
– מוסיפים את השקדים וממשיכים לטחון במשך דקה או עד שהם נשברים אבל עדיין רואים אותם בתערובת. חשוב שהם לא יהיו קטנים מדי אחרת לא תרגישו אותם. מעבירים לקערה.
– מעבירים למקפיא לשעה לפחות או עד שהתערובת מתייצבת ומגלגלים לכדורים.
– מניחים בקערה קוקוס לבן או קלוי ומגלגלים את הכדורים בקוקוס. מעבירים לקופסה ושומרים במקרר או במקפיא (ישר מהמקפיא זה הכי טעים).

כדורי תמרים
תנו לחברים או משפחה לטעום, אף אחד לא ידע מה יש בפנים

הערות ותחליפים
– אין לכם מעבד מזון? פשוט משתמשים בתמרים בוואקום (הם כבר מעוכים וטחונים) ומוותרים על האוכמניות (או קוצצים אותן ממש דק). במקום שקדים פרוסים משתמשים בשקדים טחונים גס (אפשר למצוא בכל חנות תבלינים), רק חשוב לקלות אותם לפני שמוסיפים לתערובת אחרת יש להם טעם מעט עבש והמרקם שלהם קצת רך לפני הקלייה. כל השאר כרגיל, פשוט מערבבים הכל ולמקפיא.
– אם משתמשים במעבד מזון חשוב שהשקדים יהיו פרוסים ולא שלמים אחרת זה לא יטחן אותם מספיק טוב ויהיו חלקים עבים וקשים מדי ולא אחידים בגודל.
– לא אוהבים שקדים? אפשר להשתמש באגוזי מלך, פיסטוקים או פקאנים רק חשוב לקלות אותם קודם ולקצוץ דק לפני ההוספה לתערובת. כן, גם אם משתמשים במעבד מזון אבל בעיקר אם לא.
– יש לכם מישהו שאלרגי לשקדים? ילדים שלא אוהבים את המרקם? אפשר להחליף אותם ב-10 עוגיות פתי בר טחונות.
– הקקאו כאן הופך את הכדורים לשוקולדיים לכן ממש חשוב שתשתמשו בקקאו איכותי. אפשר למצוא כזה בכל חנויות האפייה כמו ספייסס, לגעת באוכל וכדומה או בשוק לווינסקי בתל אביב, בתי טבע וכדומה.
– שמן קוקוס: כן, הוא חשוב כאן כי התערובת מעט רכה והוא זה שמייצב אותה אחרי הקירור (לשמן קוקוס תכונה מעולה – הוא מתייצב בקירור ומתרכך בחום, בדיוק כמו חמאה). ואם אין? ממש ממליצה לכם לקנות. ואם בכל זאת אין? אפשר להמיר בחמאה/מחמאה או לוותר ולהקפיד במקרה הזה להכניס את התמרים ממש סחוטים ובלי מים.
– במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן או כל ממתיק אחר נוזלי שאוהבים. 3 כפות בעיני מספיקות לגמרי אבל אפשר גם יותר, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים. ואפשר גם בלי בכלל.
– במקום טחינה אפשר להשתמש בחמאת בוטנים או חמאת שקדים.
– אין לכם אוכמניות? אפשר להחליף בחמוציות, משמשים או צימוקים. חשוב להשרות גם אותם עם התמרים. כמובן שאם אין לכם מעבד מזון צריך לקצוץ אותם דק דק או לוותר.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת 1/2 כפית קינמון ו/או וניל.
– נשאר לכם נוזל מתוק שבו הושרו התמרים? מומלץ להוסיף אותו לשייקים במקום הסוכר או לעוגות בחושות במקום מיץ תפוזים/מים/חלב ואפשר גם פשוט לשתות את זה, ביחד עם תה או בלי כלום.

16 תגובות

  1. דניאלה says:

    את נהדרת!!! תמשיכי להבריא לנו את האוכל!!! אל תתיאשי!!! המתכון נשמע נהדר…❤❤❤❤

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תגובה משמחת! תודה רבה רבה 🙂

  2. דביר says:

    נראים מעולה!
    מצטרפת להתלהבות מהמתכונים הבריאים וממליצה למי שכבר הכין פעם-פעמיים להוריד כל פעם קצת מהממתיק ולראות איך בסוף יספיקו התמרים 🙂
    חג שמח!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שיש מי שכן מכין ואוהב גם אוכל קצת יותר בריא לנפש ולבטן. תודה מקסימה! ומסכימה לגמרי לגבי הממתיק, זה תהליך.

  3. טלי says:

    נראה מדהים!! תודה על השיתוף. אפשר לשים שמן שומשום במקום שמן קוקוס ולוותר לגמרי על הטחינה?

    1. רחלי קרוט says:

      שמן שומשום מאוד מאוד דומיננטי ולא יתאים כאן, מה גם שאין לו את התכונה הכל כך חשובה של שמן הקוקוס (או החמאה) שמתייצבים בטמפרטורת החדר.
      וכן, אפשר לוותר על הטחינה.
      בהצלחה וחג שמח!

  4. כרמל says:

    כמה יחידות יוצאות בערך? תודה!

  5. שושי says:

    למה אני צריכה לקבל מתכון 5 פעמים אותו דבר, זה לא במקרה .

  6. הגר says:

    הי 🙂
    נשמע מעולה.. את חושבת שניתן יהיה לטחון גם בבלנדר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח

  7. תמר says:

    תודה!
    בתור חובבת אפיה מושבעת אני מתוסכלת מהיצע המתכונים הבריאים הדליל

    ממש תודה!

  8. שרה says:

    ממש תודה על המתכונים הבריאים! יש אנשים (כמוני) שמשוועים להם 👌

  9. שרון says:

    קליפות התמרים יורדות במים רותחים, זה בסדר להוריד את כולן? פשוט זה לא צויין אצלך

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לטחון ביחד עם התמרים או להוציא, הן לא מורגשות ואין בעיה להוציא או להשאיר.
      בהצלחה 🙂

  10. נועה says:

    יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום שקדים כאשר פתיבר הוא לא אופציה כי צריך להיות נטול גלוטן ….

  11. נעמה says:

    הכנתי ויצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון!
    שאלה קטנה- ניתן להחליף את השקדים הפרוסים בשקדים רגילים עם הקליפה?
    תודה רבה 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend